Зад хакерските атаки по време на президентската кампания в САЩ, за които Вашингтон обвинява Русия, всъщност може да стои администрацията на САЩ и американските служби. Такова мнение изказал дипломатът Джон Болтън, който някога беше представител на САЩ в ООН, а в последно време бе разглеждан като една от възможните кандидатури за държавен секретар при Тръмп.
Джон Болтън счита, че това може да е тайна операция, която Вашингтон провежда „под лъжлив флаг”.
 

Болтън намира за подозрително, че взломът в пощата на Хилъри Клинтън, за който обвиняват руски хакери, е толкова професионален, не успели да открият намесата на Москва, а в случая с атаките на избирателните участъци в САЩ са оставени едва ли не нарочно „улики”, сочещи „руска следа”.
 
Дипломатът настоява да бъде извършено независимо разследване, което да установи истината. Той заявил, че ако бъда доказана намесата на Русия, трябва да бъдат взети необходимите мерки.
 
„Бих искал да зная кой още може да иска да повлияе на изборите и защо са оставени „електронните отпечатъци на пръстите”, сочещи руснаците. Искам да кажа, че докато ние не узнаем как разузнавателната общност дойде до това заключение, ние няма да разберем дали тези действия са били на руснаците или е била операция под чужд флаг” – казал Болтън пред Fox News.
 
Превод и редакция: БЛИЦ