В Канада бяха представени петимата финалисти от конкурса за заледени фризури и бради, които трябва да бъдат класирани от публиката в интернет, съобщава в. "Дейли мейл".
 

Състезанието се провежда в топлите извори Такини край град Уайтхорс в провинция Юкон в северозападната част на страната. Тазгодишните 288 участници трябваше да потопят главите си в басейн, захранван от термалните извори, след което бързо да изложат брадите и фризурите си на въздуха с температура минус 20 градуса по Целзий, който ги превръща за нула време в нещо като ледено фиде.

Победителите в отделните категории ще станат известни на 1 април и всеки от тях ще получи парична награда от 2000 долара.
 
"Дейли мейл" публикува снимки с учудващите ледени прически на финалистите, като коментира, че това със сигурност е "най-настръхващото състезание в света".
 
Участниците се гмуркат в басейна с топлата вода, след което на студения въздух оформят своята прическа, преди тя да се вледени като кадаиф. Когато са готови, бият една камбанка и член на журито идва да ги фотографира.