Съдебен медик е задържан за изнасилването на звездата от "Дом 2" след смъртта ѝ. Една от експертизите е открила по тялото на Оксана Аплекаева биологични следи от работника на Истринската морга. Какви са мотивите на хората, които правят секс с трупове? Лайф ру се опитва да отговори на този въпрос, разглеждайки петте най-отвратителни случая на некрофилия.

Убийство в името на груповия секс 

Фото © Соцсети

 

През 2013 година в Джолайт в щата Илинойс, 18-годишната Алиса Масаро решила да реализира тайната си сексуална фантазия и да преспи с труп. Но, отчитайки това, че момичето не било способно да убие здрав младеж, тя включила в изпълнението на пъкления си план своя 24-годишен интимен приятел Джошуа Майнър и още двама свои познати. Заедно те примамили две жертви в дома на Алиса, където ги задушили. 

Фото © Соцсети

 

Приятелите след това си спретнали групов секс с труповете. Оргията продължила няколко дни, докато не ги хванала полицията. Поради това, че Алиса не участвала в убийствата и се съгласила да свидетелства против своите приятели, тя е осъдена само на 10 години затвор. Останалите ще гният в затвора до края на живота си.  


Маниакът с интелект на гений  

Фото © Соцсети

 

Едмунд Кемпер от самото си детство е бил подлаган на тормоз от майка си. Не е учудващи, че той е израснал с мечти за насилие и не признавал секса без убийство. Той е бил само на 15 години, когато убил собствените си баба и дядо. Тогава той за първи път разбрал, че вида на кръв и мъртви тела силно го възбужда. Шест години Кемпер прекарал в психиатрия от затворен тип. След това той бил пуснат на свобода, като експертиза показала, че той се е излекувал. Намирайки се вече на свобода той започнал да изкарва детската си злоба чрез насилие върху момичета. 

Първото убийство е извършил през 1972 година, през март. Взимайки с колата си две момичета, Кемпер ги закарал на пусто място, където ги убил. След това откарал труповете в дома си. Там психопатът се веселил с тях на воля. Отрязал им главите и крайниците, снимал се е за спомен с останките, след което закарал обезобразените тела в планина, където ги закопал. При това трябва да се отбележи, че психопатът е имал интелект, доста превъзхождащ този на средностатистическия човек. Той е бил добре образован и част от местната интелигенция: майка му е преподавала в университет в Санта Круз. 

Последният смъртен случай от кървавата му серия е убийството на собствената му майка и нейна приятелка. След това той сам позвънил в полицията и се предал.

Просто се качвах върху тях със смъкнати гащи

Фото © Соцсети

 

Кенет Дъглас е работил в морга почти 15 години - от 1976 до 1992 година. През това време той се е гаврил сексуално със стотици трупове. По думите му, понякога преди секса той е употребявал алкохол и кокаин. Престъпленията му били разкрити, след като през 2008 година по трупа на 19-годишно момиче били открити следи от негово ДНК. 

В окръжната администрация отказали да признаят вината в небрежност, заявявайки, че властите не могат да носят отговорност за действията на редови служители. Съдът обаче защитил потърпевшите. За това помогнали и показанията на самия Дъглас, който оправдал постъпките си с алкохолизъм. "Качвах се върху тях със смъкнати гащи. Ако не пиех преди работа, нищо такова нямаше да се случи", казва Дъглас. 


Убиец с фетиш към обувки 

 

Фото © Соцсети

 

Серийният убиец Джери Брудос имал необичайно влечение към женските обувки. Но до 29-годишна възраст неговата страст се изразявала само в кражби и снимане на собствената му жена в едни и същи обувки. След това обаче в главата на маниака нещо се счупило и той започнал да убива. Освен това, той започнал да изнасилва труповете в собствения си гараж близо до дома си. 

 

Фото © Соцсети

 

Първата му жертва е била 19-годишната Линда Слоусън, която работила като продавачка на енциклопедии по апартаментите. Тя позвънила на вратата му. Брудос насила я закарал в мазето си, ударил я с бухалка и я задушил до смърт. След това разсъблякъл мъртвото тяло и започнал да го обува в обувки от колекцията си. Той отрязал левия крак на момичето, сложил му обувка и го складирал в хладилни, а след това се отървал от останките ѝ.  

Със следващата си жертва той е правил секс няколко дни подред, през цялото време тялото е висяло на кука, закачена към тавана. Брудос отрязал на жертвата си дясната гръд, а след това изхвърлил тялото. Като цяло той е убил четири момичета, за което е осъден на доживотен затвор и смъртно наказание. През 2006 година Брудос умира от рак.  

Най-страшният маниак в историята на САЩ 

Фото © Соцсети

 

Тед Бънди, получил прякора "харизматичният убиец", е един от "най-популярните" маниаци в историята на САЩ. Този младеж, добре образован, с привлекателна външност и завиден интелект, а също и потенциално блестящ юрист, въобще не приличал на садист-насилник.Но само за четири години той е успял да убие около 50 жени. Да избегне залавянето си на маниака са му помогнали навиците придобити в кризисен център за оказване на помощ на жертви на насилие. И макар да е чакал изпълнението на смъртното си наказание цели 10 години, той ката и не се изплъзна на електрическия стол. 

Фото © Соцсети

 

Най-популярният похват, използван от Бънди, за да привлече вниманието на момичетата към себе си, е бил трикът с гипсираната ръка. Бънди си слагал фалшив гипс на ръката, а след това пред момиче се опитвал да качи в колата си голям предмет. Когато момичетата предлагали помощта си, той с благодарност се съгласявал. Когато момичето обаче понечело да му помогне, Бънди я зашеметявал с удар и я откарвал по-далеч от града, където изнасилвал и убивал.

Превод и редакция: БЛИЦ