Холандските медии разказаха на читателите си за "ужасния глад" Москва. Както уверяват авторите на De Volkskrant, глад се е разразил след антируски санкции.

Материалът е публикуван под заглавие "Русия преминава към плъхове". Причината за материала за гладните московчани е откриването на ресторант с южнокорейска кухня в града. В менюто на ресторанта обаче се забелязва, че се предлагат ястия с месо от нутрии. Холандските медии обаче смятат, че нутрията практически е същото като плъхът, съобщава "Ридус".

Холандският журналист Ерик ван де Бек, автор на статията, е написал, че истинският глад е започнал в Русия поради липса на месо.

Ерик ван де Бек, който също е журналист споделя, че е отишъл в Москва за конференция на Европейската асоциация за образование по журналистика. Той обаче обясни, че е запознат със ситуацията в града и, че не е очаквал да срещне наистина московчани, които гонят плъхове по улиците.  

"Аз съм добре запозната със ситуацията, защото моите холандски приятели, които живеят тук, ми казаха, че положението е напълно различен от начина, по който се представя в нашите медии", каза той.

В следващите редове ще откриете рецепта за печена нутрия: 

Съставки

1 нутрия, 3 с. л. олио, 40 гр.  краве масло, 100 мл. червено сухо вино, 2 с. л. брашно, 1 скилидка чесън, сол и смлян черен пипер на вкус.

Приготвяне

Натрийте нутрията отвън и отвътре със сол, черен пипер и размесеното с пресования чесън краве масло. Сложете я в намазана с олиото тава, прибавете 3 ч.ч. вода и печете в загрята умерена фурна, като от време на време поливате месото със соса и го обръщате да се изпече от всички страни. Печете до пълна готовност на месото, извадете го и нарежете на порции. Отстранете мазнината от соса. Към соса прибавете разтвореното в малко вода брашно и виното, варете на бавен огън до умерено сгъстяване и полейте месото.

Като вариант прибавете виното заедно с водата в началото на печенето.

Превод и редакция БЛИЦ