Английски милионер-земевладелец не завеща нищо на дългогодишната си партньорка, която бе спасена от бедност, след като съдия пренаписа завещанието.

Уинфорд Ходж на 94 г. и Джоан Томпсън (79 г.) живели като мъж и жена в продължение на 42 години, преди неговата смърт през миналата година.

Състоянието на 94-годишния мъж се оценява на 1.5 млн. паунда (2.1 млн. долара) при смъртта му. Той обаче избрал да завещае всичко на двама наематели, които се държали мило с него в последните години от живота му и оставил съпругата си без пукнат грош.

В писмо, приложено към завещанието, Ходж, който притежавал ферма и парк за мобилни жилища в Амрот, Пемброукшир, заявявал, че не желае съпругата му Джоан или четирите й деца да наследят нищо от неговото състояние.

Той определял съпругата си като "в добро финансово състояние", въпреки че тя разполагала само с 2 500 паунда (3 540 долара) в банката.

След смъртта му Джоан била принудена да живее на помощи и в старчески дом, въпреки че искала да се върне в семейното имение, където имала приятели в парка с мобилни жилища.

Съд в Англия обаче пренаписва завещанието на заможния бизнесмен, като предоставя на г-жа Томпсън малка къща на стойност 225 000 паунда (318 400 долара) в семейното имение.

Според съда, Ходж не постъпил отгворно спрямо дългогодишния си партньор.

Съдията също така определил твърдението на Ходж, че съпругата му няма нужда от финансова подкрепа като "грешка".

Освен къщичката, Джоан ще получи и близо 190 000 паунда (269 000 долара) в брой.

Покойният й партньор, който страдал от рак на простатата, направил повече от 10 завещания преди смъртта си.

В болницата преди да почине Ходж казал на Джоан "да не се притеснява, защото ще се погрижат за нея", според съда.

В последното си завещание той обаче избрал да остави всичко на наемателите Карла Евънс и Агон Бериша, които му помагали през последните години от живота му.