Двойка от Вилнюс е собственик на апартамент, който е показан в сцени от сериала "Чернобил". За да може всеки да се почувства част от онова време те дават апартамента си под наем в литвийската столица. 

Собствениците на апартаментa обичат да пътуват и затова решават да дадат дома си в най-известната платформа за наеми на апартаменти.

Те казват, че в една от сериите може да се види балконът на дома им. Там се виждат дворовете, снимани в поредицата.

Този квартал във Вилнюс е пресъздал Припят. 

Докато гледат сериала, те виждат именно своя балкон. Така се вдъхновяват да добавят всичко онова от съветско време, което е използвано преди 40 години. 

Апартаментът е на бабата и дядото на мъжа, които живеели там. Младите не променили почти нищо от интериора.

Електроуредите също са стари. Сешоарът може да изсуши косата ви за половин час, а ютията е от малките стари уреди.

 


Детайлите в този апартамент са събирани доста време. Всичко е автентично и отговаря на атмосферата. 

Пространството е смесица от старо и ново, запазвайки първоначалното планиране на апартаментите и обхващащо елементи от съветски дизайн, списания, книги и уреди, като литовската картонена решетка (която спечели награда за дизайн в СССР и бе изложена в националната галерия).

Между другото, тя работи, така че вие ​​сте добре дошли да направите картофени палачинки, за които има предоставени рецепти, пише на страницата на апартамента.

Банята бе наскоро ремонтирана и по-модерни технологии като wifi рутер или кухненско оборудване са скрити от погледа ви, за да изживеете живота на съветския гражданин със западния комфорт, казват литовците.

Малко сцени от сериала, който се превърна в много гледан, са снимани в Украйна. Източник: vesti.bg