Бащите на дъщери са една особена порода хора, които, колкото повече расте детето им, толкова повече се променят и те самите. Всички знаем какво става, когато малката принцеса на татко вече е голяма и започне да излиза с момчета. Бащите се превръщат в олицетворение на страха за всички младежи, които поканят на среща дъщеричката им.

Вероятно с цел да компенсират собствените си пропуски като бащи, те започват да правят списък с правила и критерии, на които младежите трябва да отговарят, за да си позволят да се навъртат около скъпоценната дъщеря.

Те са страховити и често оставят впечатление, че бащата има по-високи стандарти от дъщерята. Накратко – тези бащи третират дъщерите си като своя собственост.

Един татко обаче дава пример на бащите навсякъде по света със своите указания за държанието към дъщерите му. Той прави това в пост в социалната мрежа Фейсбук, в който уточнява, че не е отгледал принцеси, пише Independent, цитиран от vesti.bg.


Под заглавието „Правила за запознаване с моите дъщери“, поетът Джеф Уорън Уелч пише просто:

„Трябва да ги попитате какви са техните правила“.

И продължава: „Не съм отгледал момичетата си, за да бъдат от онзи тип жени, които се нуждаят от татко, който се държи като страшилище, за да получат уважение.

Ще ги уважавате, а ако не го направите, обещавам, че няма да имат нужда от моята помощ, за да ви поставят на мястото ви“. Постът на Джеф Уорън Уелч, който има цели шест дъщери завършва с: „Успех тикво“.