Морски орел, сграбчил акула, захапала риба - такава снимка направи фотограф от Флорида, но го разбра малко по-късно. Док Джон първоначално счел, че е щракнал поредния орел с риба в ноктите, пише Канал 3.
 
Едва когато качил снимките на компютъра си, той осъзнал, че под величествените криле на птицата се мята опашка на акула. Когато увеличил кадъра, Джон Док видял, че хванатата акула държи между зъбите си голяма риба. И макар самата тя да се била превърнала в плячка на по-силен хищник, акулата въобще не изпускала хванатата от нея рибка.
 

 

 

 


"Първо видях орел рибар с риба", поясни във Фейсбук фотографът, като се закле, че няма компютърна обработка на кадрите. "На компютъра зърнах, че опашката на рибата е опашка на акула. След увеличение и почистване на снимката забелязах, че АКУЛАТА ЯДЕ РИБА!
 
Това си беше хранителната верига в действие: хищник яде хищник, който яде хищник. Такава снимка се прави веднъж на един трилион пъти (1 000 000 000 000)".
 
Орелът-рибар, наричан още морски ястреб, достига над 60 см на височина и има размах на крилете над 1,80 м. Акулката, хваната от снимания орел, била около 40 см дълга, уточнява фотографът.