Тежка катастрофа е станала на Стария пазар във Враца, съобщава BulNews. Жестокият пътен инцидент е станал на светофарите.

Ударили са се „Ауди“ и „Рено Клио“ с врачански регистрации. Зад волана и на двете коли са седели момчета. По първоначална информация до удара се е стигнало, тъй като младежът, който управлявал „Рено“-то е отнел предимството на другата кола. Германската кола се е движела по бул. "Мито Орозов", когато идващото насреща френско возило опитало да направи ляв завой към Втора градска.


Веднага след инцидента на мястото пристигнаха три линейки, две пожарни и патрул на полицията. Ударът между двете коли е бил толкова силен, че се наложи огнеборците да режат ламарините, за да извадят пътуващите в колите деца, които бяха заклещени вътре.


В „Ауди“-то заедно с шофьора са пътували още 3 момчета, които по непотвърдена информация работят в куриерската фирма "Еконт". Младежът с „Рено“-то возил със себе си две момичета. 


Пристигналите на място спешни медици прегледаха окървавените девойки и двамата водачи, а след това ги транспортираха към Спешното на врачанската болница за допълнителни изследвания. 


Вследствие на инцидента двете коли са смачкани до неузнаваемост. Цялата предна част на "Ауди"-то е размазана, изхвърчала е бронята, а по пътя има разлято масло. "Рено"-то е сериозно огънато вдясно и в предната му част.


Водачите на колите бяха изпробвани за употреба на алкохол, като дрегерът отчете отрицателни резултати.
Движението през кръстовището е силно затруднено, като служители на "Пътна полиция" контролират трафика.

Час след произшествието стана ясно, че 18-годишният младеж, който управлявал „Рено“-то и момичетата, возили се с него в колата са ученици от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца. Момчето, което седяло зад волана се казва Теодор и учи в 12 „г“ клас, а двете девойки са 14-годишните Ивелина и Теодора от 8 „в“.


От училището казаха пред BulNews, че дванадесетокласникът е бил на училище в първия час, но си е тръгнал. От школото обаче заявиха, че към момента нямат информация дали двете момичета са посещавали учебните занятия сутринта.


Тримата младежи в момента са в Спешния център на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, тъй като бяха откарани към лечебното заведение в окървавени глави и рани по тялото.


На този етап всички пострадали от катастрофата все още са подложени на изследвания и по тази причина няма актуална информация за тяхното здравословно състояние.


По непотвърдена информация осмокласничката Ивелина е със счупена ръка, комоцио и разкъсно-контузна рана на лицето. Останалите младежи са се отървали само с охлузни рани и уплахата от случилото се.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук