Има много психология в мозъка на убиеца. В изследванията, в практиката, която определя истината, най характерното качество на убиеца е наглостта. Това е качество на всеки, който прави престъпление. Убиецът е най-големия крадец, защото той краде живота на хората, каза пред БНТ адвокат Марин Марковски.

Според него двойният убиец на жена и дете Викторио Александров е наглец, за да поиска домашен арест. Практиката ми налага да контактувам с убийци, илюзия е това, че убиец съжалява и се разкайва. Когато наглецът започне да търпи присъдата, той гледа само да му е добре в килията. Убийците не се разкайват. Най-лошото е, че на убийците не им е изписано на челото, че са такива. Те са като нас. В думите на Викторио не може да откриете причината, няма мотив да го направи.

Тук няма мотив, каза Марковски. Причините за престъпленията са много. Те не са неотстраними и затова статистиката в Швеция убийствата на 1000 човека е много по-различна от тази на България.

Нисък стандарт на живот, липса на образование, липса на човешка култура, липса на духовни интереси, липса на религиозно-християнско възпитание, каза Марковски. Законът е калпав, ще осъдят Викторио на 30 г., съдът няма да може да му даде доживотен затвор, заяви адвокат Марковски.