След бруталното блъскане на млада германка по стълбите в берлинското метро, в което участва Светослав Стойков от варненското циганско гето "Максуда", в интернет се появи нов клип с нападение над жена.
На кадрите се вижда как мъж с качулка се приближава до две жени и рита зверски едната от тях в гръб, след което тя изхвърча на няколко метра и пада на земята, информира "Дарик". Извършителят побягва заедно с друг мъж с качулка, който се мярка за секунда във видеото.

Лицата и на двамата не се виждат. Нападението е извършено на оживено публично място, на което има много хора. 24-секундният клип е споделен в канала на DER Politiker News в Youtube със заглавието "Мигрант рита жена в гръб Част 2". Посочва се, че престъплението е извършено в Холандия, предаде "Дарик".

Краткото видео вероятно е заснето от приятел на нападателя, тъй като камерата се движи плътно след него. Когато жената пада на земята, се чуват одобрителни крясъци, след което записът прекъсва.

Мнозина съзряха опасна тенденция след появата на втория клип, тъй като нападенията над двете жени - и тази в Германия, и тази в Холандия, са извършени по един и същ начин. Това напомня на брутална "игра" от САЩ, която доби популярност през 2013 г., в която тийнейджъри се опитваха да нокаутират случайни минувачи с един удар.