Голям брой читатели на БЛИЦ изригнаха срещу Александър Йорданов по повод противоречивия му пост с подигравателни нотки относно трагедията с Ту-154 край Сочи
Ето само малка част от коментарите, защото повечето са с изключително брутално съдържания, публикувани под информациите за трагедията: 

"Ако това е терористичен акт, то нека Путин изравни ислямистите със земята и такива мешета като Александър Йорданов също...", пише СВИДЕТЕЛ.

"Те (загиналите) винаги ще живеят, но Сашко дебелия е жив мъртвец", се изказва "На Сашето Йорданов...".

"Вярно ли е, че онзи мазник Александър Йорданов се радвал на смъртта на тези невинни хора? Ако е вярно, му желая да се случи и на него. Обещавам, че тогава аз лично ще цвиля от кеф, че справедливостта е възтържествувала и един предател по-малко ще цапа въздухът ни", пише Иван Иванов.

"Един от главните ликвидатори на България след 1989 г. Александър Йорданов искаше да съди Русия за не знам си какво. Той и СДС са причината за това състояние на страната и българите в този момент. Те са ликвидаторите и сега техните г*золизци се нарекоха реформатори. Борисов ги изкара от сметището и им даде най-важните министерства, макар че имат един трабант избиратели. Те му изядоха главата, защото още искат да крадат и ликвидират", коментира Пенев.

"Лоената топка Сашо Йорданов и Иво Инджев не спират да злорадстват...", пише "Хора и..."

А ето го и поста на Александър Йорданов, срещу който се вдигнаха хората:
 

КОЛЕДНА ПОУКА: ЗАРАДИ ВИНОВНИТЕ, ЗАГИВАТ НЕВИННИТЕ!

В края на отиващата си година в Иркутск десетки руснаци загинаха от мизерия, пиейки препарати за баня. Ужасна история, ужасна смърт. Тя сякаш искаше да ни каже истината за днешната руска действителност. А, както добре знаем, политиците са тези, които „моделират“ действителността. И така я моделират тази действителност, че ето – отново трагедия. Тази нощ близо 100 руски граждани загинаха в самолетна катастрофа над Черно море – между тях почти целият състав на музикалния ансамбъл на руската армия „Александров“, както и придружаващи журналисти. Само преди година, същият този ансамбъл – бивш на „Червената армия“, изнесе провокативен концерт в София на връх 9-ти септември. Това не бе културна проява, а политическа демонстрация, независимо от песните и пляските.

Но вместо да си седят по домовете и да посрещат със семействата си новогодишните празници, заради акъла на „моделиращите“ действителността руски политици, ги запратили към Сирия да веселят руските военни в Латакия. Е, повеселиха се, няма що! Трагедия! Но питам за пореден път:

ДОКОГА ЗАРАДИ ВИНОВНИТЕ – РУСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЩЕ ЗАГИВАТ НЕВИННИ ХОРА?

Дано и в Русия се намерят питащи, които да поставят този въпрос. Бог да прости невинните жертви на виновните руски политици!“