Четиримата топбандити, които бяха заловени след две кражби и един грабеж на сейфове в София, са извършили три поредни престъпления. Деянията са се случили в часовете между 22:00 и 24:00 часа. Това научи БЛИЦ от източници, близки до разследването.
Бандитите Владислав Г. – Ади, Иван Турчина, Павел Пачата и Пирона са от най-тежкия криминален контингент. Те са участвали в серия от въоръжени грабежи. Движат се с краден Фолксваген Туарег.

Те са арестувани през нощта между 2-ри и 3-ти февруари, минути след като са извършили последното престъпление. При ареста четиримата бандити са оказали яростен арест и са опитали да избягат, научи още медията ни.

БЛИЦ разбра и по каква схема са ставали грабежите. Апашите влизат в определен предварително набелязан търговски обект. Избиват с чукове касите, в които се държат парите и директно ги мятат през прозореца, след което са натоварени в краден автомобил.

Последната кражба на мафиотите е била във фирма Декор Център на Околовръстното шосе. Там обаче по време на операцията изниква външно лице, което се опитва да има попречи, но те незабавно го заплашват. Малко след поредния грабеж специалните части на директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски провеждат извънредна акция и след много бързи и професионални действия успяват да заловят извършителите.

Ади, Турчина, Пачата и Пирона са подозирани, че са участвали в още няколко мегаграбежи, сред които и обирът на клон на банка Уникредит в София миналата година, при който изчезнаха над 150 000 лева.

Четиримата апаши са сред най-добрите в страната. Разполагат с огромен финансов ресурс. При обиска на жилищата и колите е намерена много техника - тапи за заглушаване на СОТ системи, кислородни бутилки и др.

Някои от заловените са участвали и при обира през 2013 година, при който беше задигната крупната сума от 360 000 лева.

Утре в Районния съд в София ще се гледа мярката за неотклонение на арестуваните джамбази.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!