Главният лекар, който отговаря за лечението на Димитър Желязков - Митьо Очите - д-р Стефан Шишков, проговори за състоянието на простреляния бос. Шишков заяви, че за последно е видял Очите в неделя. тогава той направил и последните рехабилитационни процедури. "Нямам информация дали е напуснал хотела и страната. Знам, че периодично ходи на контролни прегледи, но къде и кога не зная", заяви д-р Шишков, цитиран от "Монитор". Той смята, че слуховете за рязко влошаване на здравословното му състояние са силно преувеличени. 
Както БЛИЦ писа по-рано днес излезе информация, че Митьо Очите е бил настанен по спешност в истанбулска болница късно вечерта в неделя. Информацията съобщиха негови приятели от най-близкото му обкръжение. Хората му твърдят, че той се влошил два дни по-рано. Получил няколко сърдечни кризи, заради които два пъти викали линейка в поморийския балнеохотел, където Очите бе настанен след изписването от "Софиямед". В неделя по обяд несебърският бос отново получил сърдечен пристъп и не на шега се изплашил за здравето си. Самият той пожелал да потърси помощ и да постъпи в болница, но категорично отказал повече да се лекува в България. По негово настояване, близките му уредили да бъде приет в известна частна клиника в Истанбул. В около 18 часа след обяд той е напуснах хотела, а два часа по-късно пресякъл българо-турската граница. Очите е пътувал с брониран джип, шофиран от доверен човек, а с него са тръгнали и двама от гардовете му. 

Официално потвърждение от управата на хотела, че Желязков е напуснал и е прекратил рехабилитацията си до момента няма.
Близките му обаче твърдят, че той е много зле. Една от версиите е, че слуховете за сърдечни кризи  се пускат умишлено, с цел да осигурят бягството на Очите зад граница.  
 
"Войната в Слънчев бряг не е приключила. След престрелката и бягството на Божо Кравата, е логично да има разчистване на сметки. Божидар Кузманов избяга, защото се страхува, но хората му са тук, Очите също не е в безопасност и си дава сметка, че екшънът може да има продължение, особено сега, след като медиите разкриха къде живее. за него ще е по-безопасно да е далеч от страната", коментираха хора от ъндърграунда край морето. Те обаче не изключват версията той наистина да е в тежко състояние, което да застрашава живота му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!