Състоянието на подземния бос Димитър Желязков-Очите се влоши сериозно снощи. Тази сутрин стана ясно, че са взети всички мерки той да оцелее след пораженията по целия му организъм от петте куршума, получени при престрелката на 8 юни в Слънчев бряг, предаде Флагман.
В събота срещу неделя, както и вчера около обяд, на два пъти е пристигала линейка на Спешна помощ поради влошаващото се състояние на боса. Той обаче е отказал да бъде настанен в бургаска клиника.

Около 15 часа сърцето му започнало да влиза в нормален ритъм и той поискал да хапне нещо – отказвал да поеме храна от балнесанаториума и помолил телохранителят си да отскочи до близко бистро, където правели сандвичи с много мек хляб.

Когато човекът се върнал със сандвича и му го поднесъл Митьо отхапал няколко хапки само хляб и успял да промълви, че след малко ще се изнесе от България, но не желае никой да знае къде отива. Бил много тъжен.

Източник на Флагман.бг на когото се доверихме и вчера съобщи, че около 18 часа пред балнеосанаториума в Поморие са спрели два джипа от които слезли най-верните приятели на Митьо Очите. 

Откакто Желязков е настанен в Поморие той е допускал до себе си единствено Антигона. Не искал да го вижда никой друг толкова отслабнал и безпомощен. Събирането на най-близките му хора в стаята продължило около 20-ина минути, след което всички с изключение на Желязков, Антигона и гардът му слезли в лобито на хотела.

Точно в 20:00 часа пристигнала лимузина Мерцедес, Очите бил свален с инвалидна количка и поставен в полулегнало положение в автомобила.

Така кортежът поел към границата. След 50-ина минути са пресекли са ГКПП Малко Търново. Около 1 часа след полунощ Очите е бил настанен в клиника в Истанбул. Охраната в тази болница била желязна, предаде източник.

„Надяваме се да го върнат жив и здрав, за да продължи рехабилитацията си в Поморие, стаята му е непокътната – с всичкия багаж, същото е и състоянието на съседната по-малка стая, определена за телохранителя му“, казва източник на бургаската медиа. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ