Нарушаване на правилата за движение и непредпазливост вероятно са причината за трагедията в Хитрино. До момента са извършени много действия и е направена добра организация. Вече се проведени много разпити, два огледа и 6 разпознавания на телата. Това каза по БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Разследваме причиняване на смърт по непредпазливост на над едно лице. Разпитани са 31 свидетели, извършени са два огледа на местопроизшествието. Съдебни медици, двама от които от ВМА, са изпратени от столицата. Ангажирани са 16 следователи и 5 прокурори, обясни Арнаудова.

Продължава разшифроването на данните за скоростта на цистерната. Много професионалисти разследват трагедията. Разполагаме със свидетелски показания за скоростта на влака когато е навлязъл на територията на гарата. Ще се разследва и възможна техническа причина за инцидента. Още е много рано да кажем дали има виновни лица", допълни Арнаудова.

"Това разследване е изключително сложно. Работата по него е близка до тази по инцидента в Горни Лом. Организацията, която е създадена е достатъчно адекватна и ще продължим да работим усърдно". завърши Арнаудова.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО!