Районна прокуратура - Пловдив е образувала досъдебно производство срещу Запрян Стоянов, съобщиха от там. 30-годишният мъж е уличен в противозаконно лишаване от свобода на момиче, което не е навършило 18 години. Това обаче не е приятелката му Даниела Кавалджиева, за която твърди, че е отвлечена и пусна обява, че я издирва.
Разследващите са установили, че за периода от 26 януари до 28 януари тази година Запрян незаконно е държал в квартирата си в Пловдив 17-годишно момиче, което е познавал преди. От жилището му е иззета верига, с която девойката твърди, че е била вързана за ръката към желязна тръба на леглото. Веригата е била заключена с катинар.

На 28 януари момичето успяло да отключи катинара и избягало от квартирата, след това е подало сигнал в полицията.

Днес Запрян ще бъде привлечен като обвиняем за това престъпление. Той е арестуван за 24 часа. Мярката му ще бъде удължена за 72 часа. След това прокуратурата ще иска постоянен арест.

По това дело са иззети веществени доказателства, разпитани са свидетели и са назначени експертизи.

Както БЛИЦ съобщи, Окръжна прокуратура се самосезира по излъчен репортаж в медиите, според който Запрян издирва 17-годишната Даниела, твърдейки, че е била отвлечена от спирка пред ПУ. Прокуратурата разследва случая. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ