Полицията задържа 28-годишния Запрян Стоянов - младежът, който обяви за издирване приятелката си - 17-годишната Даниела Кавалджиева. В понеделник той разлепи обяви в центъра на Пловдив със снимка на момичето и надпис "Издирва се". Младежът съобщи, че Даниела е била отвлечена пред очите му с автомобил от спирката пред ПУ, съобщава TrafficNews.bg.
"В понеделник бяхме в компютърната зала срещу университета и после тръгнахме да се прибираме пеш към къщи. На спирката на ПУ имаше спряна някаква тъмна кола, а предната врата беше отворена. Някакъв мъж попита дали имаме огънче и Дани се приближи до него да му даде запалката. Тогава от колата изскочиха двама мъже и я блъснаха на задната седалка. Автомобилът потегли, а аз изобщо не успях да реагирам" твърди Стоянов. Според него спирката била абсолютно пуста и никой не видял инцидента. 

Той обаче не е подал сигнал на тел. 112, а твърди  че се е обадил на полицай от Пето районно, който му казал, че момичето така или иначе се издирва. 

След публикации в медиите полицаите от Четвърто районно са задържали Запрян и срещу него е образувано дознание по член 142, ал. 3 за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице. Даниела е живяла няколко месеца в дома му, след като е избягала от защитеното жилище "Майка Тереза", но той не е сезирал компетентните органи.

Даниела Кавалджиева е от децата, към които съдбата не е особено благосклонна. Майка й е починала, докато е била още малка, а баща й започнал да я бие и тормози. След това тя влиза в системата на социалните домове и живее в Дом "Майка Тереза". И непрекъснато бяга. Обявявана е за издирване 12 пъти, като за последно е пусната за издирване на 12 декември 2016 година. 

Според Запрян Стоянов преди две години тя е била отвлечена от пазарджишки сводници, които искали да я направят проститутка, но Даниела успяла да избяга. От няколко месеца живеела в неговото жилище и отказвала да се върне в Дома за сираци. 

Даниела Кавалджиева продължава да се издирва. До този момент девойката не е открита.

Междувременно от прокуратурата в Пловдив съобщиха преди минути, че след излъчен репортаж по една от телевизиите са се самосезирали по случая. Разпоредено е извършване на незабавна проверка за установяване на данни за евентуално извършено от две лица отвличане на непълнолетното момиче, коментирано в репортажа, на територията на гр. Пловдив.