Едни от най-запомнящите се носителки на титлата Мис България определено са момичетата спечелили короната през 90-те години началото на новото хилядолетие. Много от тях напуснаха пределите на родината и потърсиха по-спокоен живот далеч от светлините на прожекторите. 

Такъв пример е Ивайла Бакалова, която е носителка на титлата от 2001г. С днешна дата красавицата е намерила щастието в Дубай. Бакалова се шири в апартамент скъпарски небостъргач, който обитава с дъщеря си. Дали луксът е осигурен от Румен Гайтански, който е баща на детето й не е ясно. Самата Ивайла твърди, че работи от първия ден, в който е пристигнала в емирството. Тя заема висока позиция в йерархията на фирма за недвижими имоти и споделя, че печели достатъчно, за да се издържа сама. 

Подобно на Бакалова и друга известна родна миска потърси щастието си в чужбина. ЦециКрасимирова от години живее в Барселона, а къщата й там е истински палат. Бившата любовница на Косьо Самоковеца обитава дом за 1,5 милиона евро. Двете с дъщеря й Джудит се къпят в лукс подходящ за принцеси. Освен с огромно жилище, в последните месеци Красимирова може да се похвали и с нова любов. Заговори се,че моделката е получила предложение за брак от милионерския наследник – син на Цоло Вутов – 39-годишния Владимир. За сега тази информация обаче не е потвърдена.

Носителката на титлата Мис България 1998г. Наталия Гуркова отнася конкуренцията в българското състезание, а след това постига успешни класирания в Мис Вселена. Тя се омъжва за черногореца Джордже, когото среща на купон в Южна Африка. Българката харесва бизнесмена,м който търгува с диаманти и прави необходимото да се срещнат отново. Следват три пищни сватби в София, Подгорица и Йоханесбург. Те се установяват в Южна Африка. Говори се, че бракът на двойката минава през критичен период в отношенията. Според запознати с днешна дата Гуркова крепи брака си, най-вече заради дъщеричката си Джорджия.

След бурни скандали и множество раздели, една от най-популярните миски – ЖениКалканджиева, успя да съхрани брака си със Стефан Манов- Тачо. Заговори се, че той изневерява на жена си с моделката Зорница Линдарева, но това вече е в миналото. Днес Жени и Тачоса отново заедно и се грижат за сина си Георги. 

С щастливо семейство и две деца може да се похвали миската от 2004г.- Гергана Гунчева. Тя е омъжена за спортния журналист Петър Бакърджиев. Въпреки спекулациите, че Гунчева е натирила мъжа си, заради връзка с богаташ, двамата имат семейство за пример и се радват на двете си деца.

Теди Бургазлиева в момента живее в Америка. Преди това е била в Германия и Русия заедно секссъпруга си Футболист Александър Младенов. След две години те се разведоха, като причиннитеза това тънат в мистерия. След това Теди се омъжи за българин и заживяха в Лос Анджелис. Името на новият й съпруг е Симеон Иванов. За щастливото събитие миската сама се похвали в социалните мрежи, пише „Телеграф“. Бургазлиева твърди, че той е писател, предприемач и персонален треньор, както и бивш автомобилен състезател. 

Мис България 1997 - Симона Величкова живее на село с жена. Миската е половинка на шефката на гейовете у нас – Деси Солджъра, с която живееха на семейни начала в село Ъглен. Деси и Симона не се притесняват да говорят за различната си сексуална ориентация. Симона споделя, че преди да срещне Деси не е имала отношения с жена, но благодарение на Солджъра осъзнала, че си пада по хора от същия пол. Въпреки силната любов между двете обаче, те приключиха връзката си. Десисе върна в София, а миската остана на село, където и до днес се изхранва със селски труд – дои крави и гледа лами за вълна.