Не може да се счита за приватизация, при положение, че собствеността остава държавна. Това заяви в ефира на Нова телевизия бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев.
"Не виждам с какви средства държавата ще построи тунел под "Шипка", но ако се появи концесионер, който е готов да го стори, стига ние да имаме подходящ закон, който да му гарантира, че ще има възвращаемост. Ако го няма този закон има опасност да станат произшествия", добави той.

"Не ми се влиза в дълги коментари специално Божидар Данев, който си позволи да критикува концесията. За нас президентът налага ветото заради липсата на експертност, защото кабинетът му е от скоро. При него са ходили синдикати и неправителствени организации и всеки един, който е против си е изказал там мнението. Не бяха поканени обаче работодателите", каза Домусчиев и добави, че приказките за безкрайност на концесиите са пълна глупости: "Разликата е, че концесиите за повече от 35 години могат да бъдат удължени от парламента. Това трябва да стане не с решение на един човек, министър или кмет. Трябва да мине през съответните обсъждания."

Той призна, че е заплашил да излезе на протест заради енергийна стратегия, прекратяването на злоупотребите и стабилизация на пазара. "Бизнесът е най-пострадал от тези неща. Сега гледаме в предизборните изказвания, че започват да се възраждат старите идеи за "Големите шлемове" в енергетиката и, че ще се продължава проектът "Белене", нова централа в мариците, при положение, че ЕС е поставил за цел да се забрани производството на кафява енергия", заяви той.

"Не сме заставали ние на страната на ГЕРБ. Протестите, които направихме преди време бяха по времето на Борисов. Тогава казахме стоп и излязохме на улицата", отсече Домусчиев.

"Дупките в бюджета дават възможност пенсиите да се увеличават. Подкрепям думите на патриотите, че ако няма злоупотреби при инвалидните пенсии, парите могат да отидат при хората, които наистина се нуждаят. Въпросът е времеви", добави бизнесменът.

Той пусна истинска бомба в ефира по повод на безработицата в страна. "Искам да кажа, че в България безработица няма. По статистиката са 7-8%, но те не са реални. Циганите не учат и не искат да работят, въпреки това в моите заводи имам около 100-200 роми, които обучаваме", посочи Домусчиев.

Според него, който не е пожелал, той не е започнал работа.