Жена роди на стълбите пред болницата. Чешкият вестник „Blesk” публикува драматични снимки. „Беше нещо ужасно, но сега си спомням само най-хубавите моменти. По едно време си мислех, че просто няма да го преживея”, разказва Лучия Мартинова.
 

Тя и съпругът й правят планове за самото раждане много месеци, преди крайната дата. Намират дула, която се съгласява да помогне на майката в най-тежкия й момент. Накрая двойката купува всичко необходимо и в една от стаите си подготвя специално място. Плановете им, обаче, се оказват неосъществени.


 
Когато усеща първите болки, Лучия звъни трескаво на дулата си, но се оказва, че тя не може да дойде. Така се налага в последния момент да тръгне до болницата. По пътя младата жена разбира, че започва да ражда. Със сетни сили Лучия слиза от колата, добира се до стълбите на болницата и разбира, че не може да направи и една крачка в повече.
 


Само седем минути по-късно малкото момиченце се появява на бял свят. Лекарите, участвали в израждането му, коментират, че животът на майката е висял на косъм, защото при евентуално усложнение не биха имали възможност да реагират навреме.Важното е, че всичко е приключило благополучно.
 
Превод БЛИЦ