Брутално разчистване на сметките започва наркобосът Димитър Желязков-Митьо Очите със своя кръвен враг Божидар Кузманов-Божо Кравата. Това разкриха хора от подземния свят в Несебър. По думите им в предстоящата вендета могат да пострадат и хора от властта наред с противниците на Желязков.
Повод за предстоящата гангстерска война са мудните действия на полиция и прокуратура. Три месеца след паметната мутренска схватка между хората на Очите и Кравата в Слънчев бряг разследването все още се влачи, пише „България днес”. Повечето от участниците, нападнали несебърския Ал Капоне в ресторант „4 You”, са на свобода. От решенията на съда при тяхното пускане се разбра, че разследването е пред провал. Босът на конкурентната банда Божо Кравата успешно духна в чужбина, макар според МВР той да е водел атаката срещу Димитър Желязков.
 

След като прескочи трапа,  Митьо Очите се възстановява дълго в столична болница. Именно там несебърският бос започнал да планира кървавото отмъщение, обясняват хора от подземния свят. След серия срещи на Желязков с доверените му лейтенанти е изготвен и детайлен план на бъдещата вендета. Още в началото мафиотите осъзнавали, че под постоянното наблюдение от МВР и  им трябват „външни изпълнители” на поръчките, Проблемът бързо е решен с вебуването на бивши военни от Русия. Докато наемниците пристигнат, Димитър Желязков се погрижил да напусне страната, Така шансовете да пострада във войната отпадат, а и няма как да бъде заподозрян от МВР. За да не бие на очи бягството, е пусната версията за влошаване на здравословното му състояние. С мотив, че се нуждае от спешна операция, Очите тайно бе откаран в Истанбул. Друго ключово решение на боса е да не се бърза с отговора.

По план отстраняването на конкуренцията трябвало да протече на няколко етапа. След излизането си от ареста повечето хора на Божо Кравата се покриха в мощно охранявани тайни квартири. Там те са почти недосегаеми от отмъстителите, което налага тяхното подплашване и принуждаване да бягат. Затова началото на вендетата е дадено със серия семпли заплахи към техни роднини. Първа жертва стана съпругата на един от босовете на клуб „Оксиджен” в Слънчев бряг Николай Иванов. Заедно със съдружника му Данаил Петков те са сред обвинението като членове на организирана престъпна група с лидер Божо Кравата. Преди дни жената на Иванов бе нападната от мутри в курорта, но успява да се спаси по чудо. По неофициална информация нападения е имало и срещу други роднини на участници в престрелката.
 
Вторият етап от вендетата е далеч по-сериозен и насочен срещу боса на конкурентната банда. Заради бягството на Божо Кравата жертва става приятелката му, която преди месец му роди дете. Преди дни неизвестни взривяват луксозния й мерцедес, паркиран на столичния бул. „Симеоновско шосе”. Според ченгетата под автомобила е постравен 400 грама тротил. По неофициална информация адската машина трябвало да очисти любовницата на Кравата. Заради дефект обаче тя избухва малко преди дамата да се качи в автомобила.

Подобни нападения следващите дни се очакват и срещу други хора от бандата на Кравата, твърдят хора от подземния свят.