Актуална информация от Националния щаб за зимната обстановка на територията на страната към 11.00 часа предоставиха от пресцентъра на МВР.
Към 11.00 часа в много райони из цялата страна, с изключение на крайните източни и Кюстендил и Благоевград, вали слаб сняг, а в Кърджали и Хасково снеговалежът е умерен. Дебелината на снежната покривка в Северна България - между 15 и 39 см, а в Южна - между 5 и 24 см. Температурите към 11.00 часа в Северна България са минус 11°, минус 12°, в Разград и Силистра – минус 13°, а в Южна са от минус 10°- минус 7° на запад до минус 3° на изток и 3° над нулата в Ахтопол. Вятърът е предимно слаб, от северната четвърт, по Черноморието вече се усилва от североизток: средна скорост 12-18, с пориви до 20 - 24 м/сек., а в Бургас – 24, с пориви до 28 м/сек. В планините вятърът също е силен, от изток-югоизток, на Черни връх и Ботев средна скорост 34 и пориви 40 м/сек. Атмосферното налягане в София, в 11.00 часа е по-ниско от средното за месеца. Ще продължи бавно да се понижава. 

Прогноза за 10 януари 2017 г.:
След обяд ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна, а през предстоящата нощ и в Североизточна България. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд. Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен; ще има виелици и навявания. Максималните температури ще са в широки граници: от минус 9° - минус 11° в Северозападна България, до 2-3° в крайните югоизточни райони.

Над планините ще бъде облачно, по върховете мъгливо, с превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Странджа и Родопите. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще е умерен и силен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°.

Над Черноморието ще бъде облачно със снеговалежи, по-интензивни по южното крайбрежие. Температурите ще се повишават и мокрият сняг ще преминава в дъжд. През предстоящата нощ на места ще има поледици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 1° до 5°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето ще се усили, след обяд до 3-4 бала. 

Прогноза за опасни и особено опасни метеорологични явления за днес
В областите Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали ще има валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север, което ще създаде условия за навявания. Сигурност на прогнозата 70%. Заради комбинацията от снеговалеж и вятър, НИМХ-БАН издава оранжев код в горепосочените области. За област Бургас ще има значителни валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия за навявания. В източните райони на областта снегът временно ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда ще има условия за заледявания. В останалата част от страната предупреждението е първа степен (жълт код). Минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°, в отделни райони с 2-3° по-ниски. В областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Смолян ще има валежи от сняг и нова снежна покривка до 10см. 
Карта на опасните явления за 10 януари 2017 г. 

Прогноза за 11 януари 2017 г.:
През нощта ще бъде облачно с валежи от сняг, които след полунощ над Южна България ще спрат, а до сутринта над югозападните райони облачността ще се разкъса. Ще духа слаб запад, в Източна България умерен и силен север-северозападен вятър и там ще има виелици и навявания. Минимални температури между минус 13° и минус 8°, по крайбрежието на морето по-високи – между минус 5° и минус 1°.

Утре спирането на валежите от юг ще продължи, най-късно до обяд и в северните райони. Облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево, но още от сутринта от юг ще започне ново заоблачаване и снеговалежи, които да вечерта ще обхванат югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен западен вятър. Максимални температури, в повечето места, между минус 5° и 0°. 

През нощта срещу сряда намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна, но през по-голямата част от нощта снеговалежите в източните райони ще продължат.

В планините ще духа до умерен, по най-високите върхове силен югозападен вятър. Ще има превалявания от сняг, но и временни разкъсвания и намаления на облачността. Максимална температура на височина 1200 м ще е минус 5°, на 2000 м – около минус 10°.

Над Черноморието облачността от юг ще се увеличава и ще започнат валежи от сняг, които до вечерта ще обхват и северното крайбрежие. Ще духа умерен западен вятър, който по-късно през деня ще отслабне. Максимални температури между минус 3° и 1°. Температурата на морската вода е 1-3°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. 

Състояние на пътищата от републиканската пътна мрежа
Ограничено е движението по третокласната пътна мрежа на всички МПС в област Добрич. 
Състояние на проходи:
- „Върбишки” - затворен за всички МПС; 
- „Златишки” - затворен за всички МПС;
- „Троянски” - затворен за всички МПС;
- „Пампорово” - забранен за МПС над 3,5 т задължителоно с вериги;
- „Предел” - ограничено е движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета.
- „Рожен” - всички МПС с вериги, над 12 т без ремаркета и полуремаркета;
- „Печинско” - всички МПС с вериги, над 12 т без ремаркета и полуремаркета;
- „Превала” - всички МПС с вериги, над 12 т без ремаркета и полуремаркета;
- „Рожен” – всички МПС с вериги, над 12 т без ремаркета и полуремаркета;
- „Айтоски” - МПС над 12 т задължително с вериги;
- „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т;
- „Твърдишки” - забранен за МПС над 10 т;
- „Вратник” - забранен за МПС над 10 т;
- „Котленски” - забранен за МПС над 10 т;
- „Ришки” - забранен за МПС над 12 т;
- „Петрохан” - забранен за МПС над 12 т;
- „Републиката” - отворен за всички МПС;
- „Обзорски” - отворен за всички МПС;
- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г. 
Състояние на автомагистралите:
АМ „Тракия“: Отворена за всички МПС.
АМ „Хемус“: Отворена за всички МПС.
АМ „Струма“: Отворена за всички МПС.
АМ „Марица“: Отворена за всички МПС.
АМ „Черно море“: Отворена за всички МПС.
АМ „Люлин“: Отворена за всички МПС. 
Въведени ограничения в движението на МПС по първокласната пътна мрежа: 
- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция: Отворен за всички МПС.
- път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна: 
Шумен и Разград: Разград-Шумен МПС над 12 т задължително с вериги. 
- път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград: Отворен за всички МПС.
- път І-4 Коритна-Български Извор-Микре-Севлиево-В. Търново-Омуртаг-Търговище-Шумен: няма. 
- път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция. 
Кърджали: от гр. Кърджали до гр. обл. Хасково ограничено е движението на МПС над 12 т – за почистване.
- път І-6 Граница Македония-Гърляно-Кюстендил-Перник-София-Пирдоп-Карлово-Сливен-Карнобат-Бургас. 
Бургас: от Петолъчката-Бургас забранено за автомобили над 12 т. 
Пловдив: Ограничено е движението по път I-6 Антон-Калофер за МПС над 12 т, поради силен снеговалеж и намалена видимост. Трафикът на тежкотоварни автомобили се насочва по път II-64 Карлово-Пловдив, след което по обходен маршрут през АМ „Тракия“. 
София: ограничено движение на МПС над 12 т. 
Ямбол: ограничено движение на МПС над 12 т.
- път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция: Ограничено е движението на МПС над 12 т поради влошени метеорологични условия. 
Шумен: Движението по път I-7 Силистра-граница Област Шумен е отворена за МПС до 12 тона. ОПУ Силистра: Възстановено движението на МПС до 3,5 т от Силистра до граница ОПУ Шумен.
- път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция: ОПУ София: Отворен за всички МПС.
- път І-9 Граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция: Бургас-Варна отворен над 12 т. и задължително с вериги; Варна-Балчик-Каварна-Дуранкулак отворен за МПС до 12 т. 
Състояние на републиканската пътна мрежа II и III клас:
ОПУ Благоевград: 
Път III-197 Гоце Делчев-Сатовча-Доспат-Борино-Тешел-Настан-Девин от км 27+700 до км 41+900 само в посока от Сатовча-Доспат, /между Сатовча и границата с област Смолян/ във връзка със снегопочистване, се забранява движението на товарни МПС с тегло над 12 т; път III-198 в района на Попови ливади от с. Катунци до Гоце Делчев – връзка със снегопочистване, се забранява движението на товарни МПС с тегло над 12 т.
ОПУ-Бургас: 
Участъка Провадия-Руен – затворен МПС над 12 т.
Отворени за движение на МПС над 12 т.: 
Път IІІ-906 от р-н Тънково-Бургас; път ІІІ-9061 Сл. Бряг-Тънково; път ІІІ-6009 Маринка-Ахелой; път ІІІ-9009 от І-9 до Ясна Поляна; път ІІІ-992 Ясна поляна- Приморско; път ІІІ-705 Бероново-Мъдрино; път ІІІ-7006 Садово-Медвен ; път ІІІ-5392 Камено-Братово; път ІІІ-Лукойл-Братово; път ІІІ-6008 от І-6 до Камено; път ІІІ-7908 Димчево- Маринка; път ІІІ-7909 Горно Езерово- Равнец; път ІІІ-7907 от Полски Извор до Братово;
път III-9901 Царево-Резово – затворен за всички МПС.
Варна: 
Път II-27 Добрич-Балчик – отворен за МПС до 12 т; път II-29 Добрич-Варна – движението на МПС над 12 т задължително с вериги; път III-207 от км 0+000 до км 11+000/Ветрино-Добротич/- затворен за МПС; път III-208 от Провадия-Дългопол-Айтос от км 6+000 до км 51+100 – затворен МПС над 12 т път III-902 Варна-Кичево – затворен за всички МПС; път III-2082 Кривня-Равна-Неново – отворен за МПС до 3,5 т; път III-2901 Суворово-Ветрино – затворен за всички МПС; път III-2902 Кичево-Аксаково - затворен за всички МПС; път III-9004 Падина-Житница-Провадя на територията на област Варна – затворен за всички МПС.
ОПУ Велико Търново: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Севлиево-В. Търново и път II-55 Дебелец-Гурково; път ІІІ-403 Царевец-Г.Студена 3.5 т; път ІІІ-403 Крамолин-Коевци ограничено е движението поради снегонавявания; път ІІІ-405 Козловец-Свищов – отворен за МПС до 3,5 тона; път ІІІ-407 Царевец-Павел – отворен до 12т; път ІІІ-407 Свищов-Совата – движение на МПС до 12 т; път III-504 Ресен-Ст Стамболово – ограничено е движението, поради силен снеговалеж. Обходен маршрут: Ресен-Самоводене-П. Каравелово-Ст Стамболово.
Видин: 
Път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за всички МПС поради снегопочистване.
Път III-121 между с. Шишенци и разклона за с. Бориловец, ограничено движението, поради снегопочистване; път III-122 Негованци-Ново село – ограничено движение, поради снегопочистване и снегонавяване. Обходен маршрут: път II-12 Видин-Брегово-Ново село.път III-140 Кула-Грамада от км 0+000 до км 14+000 – затворен за всички МПС, поради снегонавявания. път III-1401 Раковица-Киряево – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1411 Буковец-Церова вода – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1412 Церова Вода-Раковица – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1413 Синаковци-Божурица – ограничено движението, поради снегопочистване. 
Враца: 
Път II-11 Остров-Крушовене – ограничено е движението на всички МПС поради снегопочистване; път II-13 Борован-Бяла Слатина от км 44+000 до км 58+000 – движение с повишено внимание, поради наличие на силен вятър и опасност от снегонавявания на платното за движение. Стесняване на едната лента за движение.
Път III-1301 Лесура-Фурен – ограничено е движението на всички МПС поради снегопочистване. Обходен маршрут: път III-101 Криводол - Бойчиновци - Владимирово - Лехчево.
Габрово: Ограничено движение за тежкотоварни автомобили над 12 т за третокласната пътна мрежа на територията на Област Габрово. Срок до 10.01.2017 г.
Добрич: 
Забранено за МПС над 3,5 т. - II-71 Карапелит – Силистра
Забранено за МПС над 12 т. - II-27 Бдинци – Добрич – Балчик; II-71 Добрич – Карапелит; II-71 Добрич – Оброчище; III-207 Жегларци – Тервел – Честименско; III-2075 Орляк – Зърнево; III-2702 Одринци – Ведрина; III-2903 Генерал Тошево – Росица; III-2904 Кардам – Дуранкулак; III-293 Добрич – Крушари – Северняк; III-2932 Крушари – Добрин; III-2077 Честименско – Каблешково – Межден; III-2961 Конаре – Белгун – Божаново; III-7001 Коритен – Кап.Димитрово; III-7102 Тервел – Мали извор – Сърнец; III-7103 Оногур – Ефр.Бакалово – Крушари; III-7105 Добрич – Житница – Балик; III-7106 Карапелит – Кочмар; III-901 Шабла – Камен бряг – Каварна; III-9701 Добрич – Преселенци
Затворен за всички МПС - III-9002 Балчик – Генерал Тошево; III-296 Генерал Тошево – Каварна; III-2963 Вранино – Белгун – Спасово.
Кюстендил:
Път ІІІ-107 Рила-Рилски манастир в участъка след Рилски манастир от Бачкова чешма до Кирилова поляна – ограничено движение, поради снегонавяване. Срок до 09:00 часа на 12.01.2017 год.; път III-602 „(о.п. Кюстендил – Радомир) – Коняво – Горна Козница – Мала Фуча – Бобов“ дол в участъка Таваличево - Горна Козница, движение в една лента поради бурен вятър, снегонавявания и образували се преспи. Срок до 10:00 часа на 10.01.2017 г.; път III 623 в участъка „Бобов дол –Жедна“ от км 14+600 до км 17+490, движение в една лента поради снегонавяване. Срок до 10.01.2017 год.; път III-6012 Долно Уйно – Горно Уйно – Долни Кортен – Горни Кортен - Трекляно в участъка отклонение с.Уши – с.Трекляно“ от км 15+890 до км 21+000 ограничено движение през зимния сезон поради сложни планински и атмосферни условия. Сигнализиран е с пътни знаци.Срок до 31.03.2017 г.
Кърджали: 

Въведени ограничения за движение на МПС с тегло над 12 т. по следните пътища:
- път II-58 (Конуш - Черноочене) - Комунига - Тополово – Асеновград от км 0+000 до км 25+047;
- път II-59 сп. Джебел - Момчилград - Звездел - Крумовград - Ивайловград - Славеево - граница Гърция от км 7+000 км 55+845;
- път III-508 сп. Джебел - п.в. Кирково) - Джебел - Рогозче - Фотиново - (Бенковски - Подкова) от км 0+000 до км 32+823;
- път III-591 Крумовград - Ковил - Джанка - Поточница - Студен кладенец - Рабово – Пчелари от км 0+000 до км 24+900;
- път III-592 (Момчилград-Крумовград) - Подкова - Кукуряк - Токачка – Крумовград от км 0+000 до км 67+558;
- Път III-593 (Крумовград - Ивайловград) - Падало - Орешари - Маджари - Долно Ботево от км 0+000 до км 18+000;
- път III-5009 (Конуш - Черноочене) - Зорница - Бели пласт - Стремци - Рани лист -(Черноочене-Кърджали) от км 5+000 до км 26+080;
- път III-5071 Чифлик - Мургово - Горна крепост - Стремци - Три могили - Драганово – Черноочене от км 0+000 до км 17+466;
- път III-5072 (Чифлик - Мост) - Перперек - Кокиче - Миладиново - Рудина - Сестринско - Поповец -Зимовина - Лясковец - (Силен - Долно Ботево) от км 0+000 до км 16+000;
- път III-5073 (Мургово - Горна крепост) - Археологически комплекс "Перперикон" от км 0+000 до км 1+207;
- път III-5082 Джебел - Папрат - Мишевско - Църквица - Синчец - (Ардино - Бойно) от км 0+0000 до км 19+974;
- път III-5084 (Джебел - Рогозче) - Мрежичко - Устрен – Припек от км 0+000 до км 11+400;
- път III-5901 Момчилград - Раван - Нановица - Гургулица - Зорница от км 0+000 до км 27+400;
- път III-5902 (Момчилград - Звездел) - п.к. Звездел - п.к. Голяма чинка - (Токачка - Крумовград) от км 0+000 до 16+668;
- път III-5904 Крумовград - Дъскари - Голямо Каменяне - Аврен - граница Гърция от км 0+000 до км 26+174;
- път III-5906 (Крумовград - Ивайловград) - Железино - Гугутка - Бял градец - Казак -п.к. Черничево - (Голямо Каменяне - Аврен) от км 21+520 до км 49+750;
- път III-8653 (Ардино - Бойно) Кобиляне - Брезен - Боровица – Сполука от км 0+000 до км 22+500;
- път III-8672 (Бенковски - Подкова) – Кирково от км 0+000 до км 1+921;
- път III-8673 (Златоград - Бенковски) - Добринци - Генерал Гешево - (Устрен - Припек) от км 0+0000 до км 11+700.
Въведени ограничение за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по следните пътища:
- път III-8632 Баните - Стояново - п.к. Стояново от км 7+720 до км 14+498;
- път III- 8652 (П.к. Стояново - Ардино) - Бял извор - Падина - Неделино - (Мадан - Златоград) от км 0+000 до км 8+620.
Ловеч: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Ябланица-В. Търново и път I-3 Ботевград-Русе.
Път II-358 Шипково-Рибарица от км 13+125 до км 32+800 – ограничено движение за всички МПС, поради лоши метеорологични условия. Срок до 16.01.2017 г.; път III-401 Микре-Соколово-Ловеч – отворен за МПС до 12 т, поради снегопочистване; път III-3011 Горско Сливово-Крамолин от км 13+500 до км 16+850 ограничено движение по поради почистване. Обходен маршрут: Летница-Левски-Градище-Върбовка-Сухиндол; път III-3013 Деветаки-Брестово – затворен за всички МПС, поради снегопочистване. 
Монтана: 
Път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за МПС над 12 т., поради снегопочистване; 
Пазарджик
Път II-37 Пещера-Батак-Доспат – движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета е ограничено; Път II-84 Велинград-Юндола – ограничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 т поради снегопочистване. 
Перник: 
Път ІІІ-623 ограничено движение на МПС до 3,5т Мламолово-Бобов дол-Жедна-Извор-Лобош-Земен-Враня стена-Габрешевци (в участъка за ОПУ-Перник от граница Кюстендил посока с. Жедна), поради снегонавяване в област Кюстендил.
Плевен: 
Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-3.
Път II-11 Крушовене-граница Враца-Плевен-Ловеч – ограничено движението поради снегонавявания; път-306 Кнежа-Салановци – затворен за движение поради силни снегонавяваня; път III-3402 Въчитрън-гр. Ловеч затворен за движение поради снегонавяваня; път III-3501 Гривица-Згалево затворен за движение поради снегонавявания.
Пловдив: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на АМ Тракия и път I-8; път III-804 Богданица-Болярци – ограничено движение поради снегонавявания, преспи и липса на видимост; път III-5802 Леново-Поройна – ограничено движение поради снегонавявания, преспи и липса на видимост 
Разград: 
Път II-23 Русе – Кубрат – Исперих – Дулово – забранено е движението на МПС над 12 т; път II-51 Дралфа-Чудомир-Лозница-I-2- забранен за движение на всички МПС.
Третокласна пътна мрежа: Забранено е движението на МПС над 12 т. по пътища:, III-205 , III-206, IIІ-2102, IIІ-2001, IIІ-2005, IIІ-2302, IIІ-2304, IIІ-2305, IIІ-2306, IIІ-4902, IIІ-4904, IIІ-7002.
Забранено е движението на всички МПС по пътища: IIІ-702 "Пристое - Подайва - Къпиновци - Лъвино-ІІ-23; IIІ-2002 ”І-2 (Цар Калоян) – Костанденец – Захари Стояново”; IIІ-2003 ”І-2 (Осенец) – Дряновец – Сеново”; IIІ-2004 ”І-2 (Осенец) – Балкански – ІІІ-204/Благоево/”. 
ОПУ Русе:
Отворени пътища: 
Път II-21 Русе-Силистра – отворен за МПС до 3,5 т; път II-23 Русе-Кубрат – отворен за МПС до 12 т.; път II-51 Бяла - Попово – МПС над 12 т. задължително с вериги; път II - 52 Пиргово - Стълпище – отворен за МПС до 12 т. 
Силистра: 
Път II-21 Русе-Силистра – отворен за МПС до 3,5 т; път II-23 Кубрат-Исперих-Дулово – отворен за МПС до 12 т; път II-49 движение на МПС до 12 т до границата с ОПУ Разград; път II-71 Силистра-Добрич е проходим за МПС до 3,5 т; път III-207 Тервел-Алеково отворен за МПС до 3,5 т ;път III-2305 Конево-Зебил - отворен за МПС до 3,5 т; път III-7001 Aлфатар-Кайнарджа-Караново - отворен за МПС до 3,5 т; 
Сливен: 
Път-484 Кипилово-разклон за път II-53 /Твърдишки проход/ - ограничено е движението на МПС над 10т ; път III-5007 Конаре-Твърдица – затворен за всички МПС.
Път II-66 Сливен-Нова Загора – отворен за всички МПС.
Отворени за над 12 т са пътищата: път II-53 Ямбол-Сливен, път II-55 Нова-Загора-Гурково, път III-554 Нова Загора-Раднево.
София: 
Път II-82 Костенец-Долна Баня – затворен, поради ремонт на ЧЕЦ. Обход през Пчелин.
ОПУ-Смолян: В област Смолян, всички МПС да са с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полуремаркета.
Път II-37 Доспат-Батак – ограничено е движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета; път III-197 Доспат-Тешел – ограничено е движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета; път III-866 Стойките-Девин-Михалково – ограничено е движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета; 
Стара Загора: без ограничения.
Търговище: Затворени пътни участъци и забрани за движение на МПС по пътища II и III клас: Път III – 4008 Вардун-Д.Новково от км 7+500 до км 13+200; Път III – 5102 Буховци-Острец от км. 9+100 до км. 16+500; Път III-704 Д.Новково-Пластина от 4+300 до 10+300 до 3,5 и с вериги.
Отворени за ППС до 3,5 т. с вериги: III – 2002 Костанденец – Захари Стояново – Попово, III– 202 Кацелово- Опака – Попово, III – 204 Ломци – Попово – Антоново, III – 2042 Добротица – Любичево, III – 4006 Антоново – Пчелно, III – 4008 Пролаз - Вардун от км. 0+000 до км. 7+500, III – 407 Моравица – Мирово, III – 408 Илийно – Стеврек, , III – 409 Омуртаг – Светлен, III – 4802 Омуртаг – Илийно, III – 5102 Мировец – Буховци – Певец от км. 0+000 до км. 9+100, от км.16+500 до км.28+900, III – 513 о.п. Попово - /Попово – Ломци/; III-704 Менгишево –Д.Новково от 0+000 до 4+300 и от 10+300 до 22+600 ; III-706 Менгишево – Ябланово от 0+000 до 7+500.
Хасково: 
Път II-76 Харманли-Тополовград - ограничено е движението на МПС над 12 т; 
път III-507 Хасково – Мост - Кърджали - ограничено е движението на МПС над 12 т;
Шумен: 
Път II-23 граница с Област Разград-Дулово, движение на МПС до 3,5 тона; 
Третокласни пътища III-7301 Ивански-Янково,III-7302 Смядово - Велики Преслав, III-7304 Риш - Върбица отворени за движение без ограничения;Път III-731 Радко Димитриево - Друмево затворен за движение, извършва се снегопочистване. 
Третокласни пътища: 701, 7003, 2075,7005, 2006, 2007 проходими без ограничения.
Път III- 207 Векилски- граница ОПУ Силистра, III-2073 Векилски - Никола Козлево непроходими.
Третокласни пътища 2082,7004,7002 проходими без ограничения.
Третокласни пътища 702 Пристое Духовец, 703 Пристое - Ц.Брод -Шумен непроходими работи се с ротор.
Ямбол: 
Път III-707 Затворен за движение е път в участъка пътен възел „Петолъчката“ -Александрово, поради снегонавяване и ограничена видимост; Затворен за движение е път III-7072 Чарган-Първенец за МПС над 12 тона, поради снегонавяване и ограничена видимост; Затворен за движение път II-53 Калчево - Войника за МПС над 12 тона, поради снегонавяване и ограничена видимост; Затворен за движение път II-5308 Калчево-Стефан Караджово за МПС над 12 тона, поради снегонавяване и ограничена видимост. 

Състояние на транспортната и комуникационна инфраструктура:
Железопътна инфраструктура 
Железопътната мрежа е напълно проходима.
В 18:10 ч. на 09.01.2017 г. е възстановено на движението по път 2 в междугарието Поповица-Катуница.
В 06.56 ч. е преустановено движението по път 2 в междугарието Айтос- Черноград поради снегонавяване; по път 1 движение има; изпраща се снегорин от Карнобат, който да почисти участъка.
БДЖ – пътнически превози
Движението на влаковете се осъществява нормално при зимни условия; възможни са минимални закъснения в порядъка на 10-20 минути.
БДЖ-Пътнически превози работи с 28 локомотива по-малко поради повреди.
От 19:00 ч. на 09.01.2017 г. до 07:00 ч. днес са отменени 24 влака.
Отменени влакове има по напрвленията: София-Банкя, Своге-София, София-Карлово, Стара Загора-Горна Оряховица, Лакатник-София, Бургас-Карнобат, Бургас-Ямбол, Бургас-Сливен, Бургас-Варна, Варна-Добрич; отмените влакове се покриват със следващи минаващи влакове, с бързи и международни влакове, които спират на спирки/гари като пътнически влакове, за да могат пътниците да се придвижат до работа. 

Пристанищна инфраструктура – речни и морски пристанища 
Река Дунав: затворена заради ледоход.
Пристанище Варна: всички райони на пристанище Варна са отворени за маневриране; 
Пристанище Бургас: всички пристанища са отворени за маневриране;

Въздушен транспорт 
Летище София: работи нормално при зимни условия; заради антиобледенителните процедури, които се извършват стандартно при ниски температури са възможни закъснения.
Летище Варна: отворено. 
Летище Бургас: отворено.
Летище Пловдив: затворено. 
Комуникационна инфраструктура
Работи нормално и няма настъпили събития, в резултат на обилния снеговалеж. 

Български пощи
Създадена е организация за изплащане на пенсиите за м.януари 2017 г.
По график се изплащат пенсии във всички областни градове на страната. Нормално протича процесът в областите: София, Благоевград, Габрово, Варна, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище и Хасково. 
„Български пощи“ ЕАД има готовност да възстанови работния процес по изплащане на пенсии в областите Добрич, Шумен и Силистра веднага щом метеорологичните условия позволят това.
Днес ще се изплащат по график пенсии в Таваличево и Бобов дол.
Автомобилите на дружеството са в пълна готовност и там, където се разчистват пътища, се предприемат незабавни доставки на пратки и преводи. 
В населените места, където има забавяния при изплащането на пенсии, са уведомени кметовете и пенсионерите. 

Състояние на електрозахранването
Към 11.00 няма данни за населени места без електроснабдяване. 

Препоръки за поведение и действие
Не предприемайте пътуване, освен ако не е абсолютно наложително. 
Ако въпреки всичко се налага да пътувате, задължително се осведомете за метеорологичната и пътната обстановка.
Използвайте главните пътища, които се почистват с приоритет.
Пътувайте само с автомобили, подготвени за управление при зимни условия.
Заредете колата с гориво. Подсигурете се с вода, храна и топли дрехи, в случай че пътуването ви се удължи.
Не предприемайте маневри, които биха затруднили движението и на останалите.
Не изпреварвайте снегопочистващата техника.
Следвайте указанията на контролиращите органи.
Подсигурете си непрекъсната връзка с близки и роднини. 
На път потегляйте със заредени телефони.
При попадане в опасна ситуация потърсете помощ на телефон 112. 
Информация за актуалната метеорологична обстановка се намира на страниците на НИМХ-БАН: www.meteo.bg и www.weather.bg. 

По-характерни случаи
Към 11:15 ч. на територията на страната няма регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия, настъпили в следствие на зимната обстановка. 
Няма подадени сигнали за бедстващи участници в движението по пътищата.
За периода от 08:00 ч. на 09.01.2017 г. до 11:00 ч. 09.01.2017 г. екипите на ГДПБЗН-МВР са реагирали на 2 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка. Транспортиран е 1 гражданин (родилка).
Служители на РДПБЗН са включени в общинските щабове в бедстващите райони на страната. При необходимост се оказва помощ при транспортиране на болни, лекарства и стоки от първа необходимост. При необходимост се помага и на екипите на „Енерго – про”, за възстановяване на електропреносната мрежа. 
Към момента няма данни за бедстващи хора. 
Хасково
На 10.01.2017 г. в 02:40 часа в РДПБЗН - Хасково е получен сигнал за необходимост от транспортиране на родилка от дома си в с. Дрипчево, общ.Харманли до Родилно отделение в гр. Харманли. Жената е превозена с противопожарен автомобил в МБАЛ "Хасково" и е родила безпроблемно.
Варна
Обявено бедствено положение на 06.01.2017г. в община Суворово е отменено със заповед №3/09.01.2017
Търговище
Към настоящият момент е спряно движението на всички товарни автомобили в област Търговище с цел подпомагане на снегопочистването. Почистват се пътищата в направление Търговище-Попово, осигурен е обходен маршрут за МПС. Пътя за с. Александрово затворен. Почиства се пътя Търговище-Разград. По ВиК, нямат водоснабдяване 10 села в Община Търговище. В Общините Омуртаг и Антоново ще предстоят почистване на второкласни и третокласни пътища към селата. 
На 10.01.2017 г., от 09.00 ч., двама военнослужещи с роторен снегорин от военно формирование 36780 - Шабла почистват пътната мрежа в област Добрич около град Шабла и селата Езерец, Ваклино, Смин, Черноморци, Захари Стояново, Бежаново, Спасово, Сърнино и обратно.
На 10 януари 2017 г., от 09.10 ч., двама военнослужещи с роторен снегорин от военно формирование 28770-Балчик почистват пътната мрежа в област Добрич около селата Царичино, Кремена, Дропла, град Генерал Тошево и обратно.
На 10 януари 2017 г. от 10.40 ч., четирима военнослужещи с една машина от военно формирование 34410-9-Варна почистват пътната мрежа в област Варна в района на селата Дръндар, Николаевка, Кичево и обратно.