Покушението срещу руския посланик в Турция ще усложни много тежко положението на южната ни граница. Това коментира проф. Михаил Константинов, цитиран от Фокус. 
Той допълни, че при този тежък инцидент, най-малко турските власти не са успели да опазят посланика на една велика сила, което е голям скандал. 

„Ударът е ясно от кого е, или от Ислямска държава или от кюрдите, няма в момента друг, който да иска да удари Турция. Това е много тежка новина, която може много бързо да влоши положението по нашата южна граница. Това което може да стане е да се охлаби охраната на границата от към турска страна и да нахлуят ордите. Не може да се мисли само за вътрешното положение на страната, а трябва през цялото време да си представяме контекста на международното положение, колкото и банално да е това“, допълни проф. Михаил Константинов. 

Той коментира още, че българските политици трябва да решават какво ще правят за управлението на страната, защото не може в това положение да се взимат отговорно външно политически решения.