Модният бос на "Агресия" е бил гръмнат заради 1 милион лева. Крупната сума се изпарила мистериозно от авоарите на компанията след убийството на Александър Антов. Това разкриха криминалисти, цитирани от в. "Телеграф".
Те смятат, че в основата на мократа поръчка стои именно този милион, който обаче не е бил безотчетен, и 63-годишният мъж си го потърсил малко преди смъртта си. Антов беше разстрелян в началото на януари в кв. "Бистрица", докато разхожда кучето си. 

Още в началото основната версия беше, че близък човек го е поръчал именно, за да не върне дълга си. "Александър Антов беше известен с добрината си. Даваше заеми на хора, без да ги кара да подписват документи, после разчиташе, че ще са мъже. Явно обаче за последния се излъга", коментираха близки на убития.

Щерката на застреляния бос на "Агресия" Мая Антова знаела за липсващия милион. Според оперативни работници тя ги насочила и към човека, който взел крупната сума от баща й. Той бил сред най-близкото й обкръжение, но след разтрогване на отношенията, забравил да върне на татко й парите, разказаха ченгетата. 

По думите им въпросният човек отказвал вече няколко пъти да се подложи на детектор на лъжата и така подозренията им към него се задълбочавали още повече. В момента щерката на Антов движи бизнеса на баща си. "Тя е принудена да се справя с всякакви удари под кръста. Палиха й магазина, бившият й мъж я тормози, тръгна с охрана, защото се страхува за децата и себе си", коментираха приятелки на Мая.

От МВР пък допълниха, че бившият съпруг на почернената жена продължава да отказва детектор на лъжата. Той беше един от първите разпитани след убийството на екстъста си. 

Месец след екзекуцията ченгетата стигнаха до оперативна информация, че главата на Антов е струвала 50 000 лв. Толкова е платил поръчителят на двамата извършители. "Има още много неща за проверяване, ще стигнем докрай. Никой не може да бъде спокоен, особено след като е поръчал убийство", коментираха разследващите. 

Те са категорични, че зад зловещото убийство стои много близък човек на модния бос, който отлично е познавал и него, и навиците му, и дома му.