Генералната прокуратура на Украйна е получила копие от заявлението на предишния президент Виктор Янукович, в което той моли да бъдат изпратени руски войски в Украйна. Това съобщи УНИАН, позовавайки се на главния прокурор Юрий Луценко, който го написа във Фейсбук.
"Главната военна прокуратура получи чрез Постоянното представителство на Украйна официално писмо от секретариата на ООН и предостави на украинската страна заверено с официален печат на ООН фотокопие от заявлението на Янукович от 1 март 2014 година. В него е молбата да бъде изпратена войска от Руската Федерация в Украйна и всички официални материали, които са добавени от Русия към заявлението от руския представител в ООН Чуркин!", написа Луценко.

Той подчерта, че всички получени от украинското следствие материали са признати от ООН официални документи, които е предоставила Русия. "Следствието на военна прокуратура получи неопровержими документални доказателства за държавна измяна на Янукович. Разрешението за публикуване на данните ми даде старши прокурорът от досъдебното следствие в производството на държавна измяна на Янукович", допълни главният прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!