Новият посланик на Руската федерация в България Анатолий Макаров се срещна с министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Това съобщи посолството на Русия в България на Фейсбук страницата си.
Дипломатът е изразил съболезнования във връзка с инцидента в Хитрино, при който загинаха 7 души.

"Ръководителят на руската дипломатическа мисия в София акцентира на това, че в последните месеци преди оставката на правителството бяха направени „сериозни крачки напред“ в руско-българските отношения: постигната бе договореност за изплащане на дълга за АЕЦ „Белене“, посочен бе взаимният интерес от реализацията на газовия хъб „Балкан“, намерено бе приемливо и за двете страни решение за ремонта на двигателите на самолетите Миг-29“, се казва в съобщението на посолството.  

Макаров е казал, че „тази положителна динамика трябва да се запази и това е невъзможно без приемственост в политическата линия на самата България“. Посланикът е изразил надежда, че конструктивният диалог ще бъде продължен и от следващото правителство.

"Бойко Борисов засегна въпроса за хъба „Балкан“ и отбеляза, че гаранция за успеха на реализацията му ще бъде съответното решение на Европейската комисия – в това той бе подкрепен от посланика на Русия“, пише още посолството. Според съобщението Макаров и Борисов са обсъдили въпроса за лицензирането на производството на леко стрелково оръжие в България.