"Обирът на века" - така с пълно право може да бъде наречена кражбата на пари и ценности от къщата на родителите на братята Димитър и Красимир Илиеви. Рекордните близо 50 милиона лева са задигнати от имението на босовете, пише "Уикенд". 

Точната сума, която е задигната от сейфа на къщата в Бистрица е 24,6 милиона евро, допълва изданието, като цитира отлично запознати източници.

Според първоначалната информация, парите са били 5 милиона лева. Впоследствие в полицията постъпила жалба, която сочела друг размер - около 1,5 милиона лева. Ударът на апашите обаче се оказал много по-грандиозен.

Отделно от парите били задигнати и бижута, и картини, пише изданието, като се уточнява, че посочената в жалбата сума е доста по-малка, за да нямало обяснения откъде е произходът на парите.

В частния трезор са съхранявани милиони, които не били само на братята - преуспяващи собственици на заведения по морето и в столицата, но и на още двама техни много близки приятели.

Веднага след тараша е била обявена награда от 1 до 5 милиона евро за ценна информация, която би довела до разкриването на крадците. Целият кримиконтингент е заподозрян и се проучват знаковите обирджии не само в София, но и в страната.

Изданието твърди още, че сред заподозрените е и шофьорът на бизнесмените, който работел за тях 15 години и познавал къщата, както и бил наясно със сейфа.