Шеф Иван Манчев разкости и представянето на любовницата на Скалата в "Черешката на тортата" отпреди две седмици.

„Това е проблемът на хората, които искат да се представят по най-добрия начин, но не се подготвят. Искат да изгреят, но не знаят как да го направят.

Какво беше това 7-степенно меню? Но това е тя и толкова може. Важното е да сме естествени и такива каквито сме. Това е пътят”, категоричен е той по повод участието на Никол Стоянова – Ника.

За своя опит в кухнята той разкри шокиращи неща. 

„Правил съм много експерименти в кухнята, но си спомням как беше много модерно месото от кенгуро – исках да го пробвам и да видя дали става или не става. Не е моето, не е и познато за българите. Но имаше един внос и пробвах да сготвя „задушено кенгуру“.

Но когато хората пътуват, пробват различни неща. В Ню Орлиънс например съм пробвал хотдог от алигатор. Месото приличаше на пилешко. Пробвал съм и панирани мравки в Южна Корея. Тези неща, които съм пробвал, са храна на различни нации. Като кулинар трябва да пробваш и да разбереш защо те ги ядат и защо харесват този вкус“, разказа топготвачът и сподели, че една от любимите му рецепти е пълнен далак.

„Моята майка готвеше много субпродукти. В моите книги присъстват тези рецепти – като пълнен далак, който е изключително вкусен. Всичко е въпрос на вкус и въпрос на разбиране за храната.

Преди 30 години в България беше модерна карантията. В Пловдив имаше един невероятен ресторант, който беше единствено и само за това“, допълва той, визирайки Бумбарника-любимо място на пловдивската бохема във времето на соца.