Гласът на Росен Плевнелиев - Мария Иванова започва работа в служебното правителство. Този слух обикаля коридорите на Министерския съвет от няколко дни. Иванова трябвало да започне работа при вицепремиера Деница Златева, с която са близки от времето, в което първата беше пиар на министър Меглена Плугчиева, а втората - неин съветник, предава Канал 3.

На каква позиция ще бъде Иванова, която в последните пет години беше плътно зад президента Плевнелиев като негов прессекретар, все още не е известно. Възможно е тя да започне и към Председателството на Европейската комисия, което влиза пряко в отговорностите на вицепремиера Златева. 

Изданието потърсило за коментар и потвърждение на новината МС, но на този етап нямало такова. В средите на БСП, от където е Златева, пък били в шок от възможното назначение.

Плевнелиев беше най-критикуваният президент от левицата. Бившият държавен глава свали и доверието си от правителството с мандата на БСП през 2013-та година. Една от причините Румен Радев да стане президент беше и силната антипатия към Плевнелиев от страна на хората с леви убеждения.