Попълнете търсена ключова дума или фраза

След покъртителните СНИМКИ (18+) на трупа на мъжа на Мейзер, се появиха и нови данни за схемите, в които Николай е бил забъркан!

https://blitz.bg/goreshtite-novini/sled-pokrtitelnite-snimki-18-na-trupa-na-mzha-na-meyzer-se-poyavikha-i-novi-danni-za-skhemite-v-koito-nikolay-e-bil-zabrkan_news479119.html Blitz.bg

Културистът се забъркал с норкотипове от Панама и Колумбия - казал на близките си, че изчезва за 7 години да изкарва пари и няма да се чува с никой

Варна, България 12 Ян. 2017, 21:50 35995 прочита 0 коментара
Да влезе в схема с хора от Република Панама и Република Колумбия се е готвел мъжът на Анита Мейзър преди смъртта си. Николай Димов обяснил пред жена си и на други свидетели по делото, че ако "станат нещата", ще изкара много пари. За тази схема Николай Димов споменал и в телефонен разговор със сестра си през май 2016 година, пише в обвинителния акт на Мейзър. Казал й, че ако "станат нещата", ще напусне работа и няма да могат да се чуват и виждат 6-7 години, пише в. България днес.
Анита Мейзър е обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост и бе осъдена на три години затвор. В момента се намира в общежитие към Сливенския затвор. Адвокатите на почернените близки на Димов оспорват обвинителния акт и присъдата. Те са категорични, че ченгетата са работили по версиите на Анита, без да търсят истинските причини за убийството на Димов.

С какви хора и за каква схема с Панама и Колумбия е говорил Ники, разследващите не знаят и не са си направили усилието да проверят. От акта става ясно, че не са проверени всички възможни хипотези за убийството на Николай. 

Здравият като бик културист бе открит мъртъв в дома си на 14 август, вързан здраво с по две от най-дебелите 8 милиметрови свински опашки през врата и краката. Примката около врата му е с обиколка 39 см, при обиколка на врата на жертвата в спокойно състояние 42 см. "Става въпрос за затягане с мъжка сила, която 50-килограмова жена не може да притежава", обобщават мастити криминалисти.По думите на подсъдимата Анита Николай сам поискал да бъде вързан, за да впечатли "хората", с които се запознал в Панама и Колумбия. Тя трябвало да запише видеоклип, на който се вижда как той "спрасква" кабелните връзки. Това направо щяло "да им вземе акъла", защото никой досега не го е правил. Николай казал на Анита, че по този начин ще спечели доверието им, за да го включат в схемата, с която ще печелят много пари.

Така Анита купила плик със свински опашки от неустановен от ченгетата магазин между Несебър и Варна. Разказва как Ники цяла седмица се връзвал и си играел с тях, но по плика няма нито един негов отпечатък, а само следи от Мейзър.

Относно видеоклипа, Димов обяснил на Анита, че ако премине теста със свинските опашки, ще докаже на хората, че на каквото и да бъде подложен, няма да ги предаде. Видеоклип не е установен по време на техническата експертиза на мобилното й устройство. Не са проверени и хората, с които Анита е комуникирала във фаталната вечер.

Въпросната схема с Панама и Колумбия изглежда съмнителна, предвид желанието на Николай Димов да прекъсне връзката със семейството си за период от 7 години. Плановете да се включи в мистериозния бизнес Ники прави в Коста Рика, където инвестира внезапно всичките си пари в частен бизнес с АТВ-та. Коста Рика е латинската държава, сочена за разпределителна в наркотрафика. Димов пребивавал там до януари 2016 година. Прибрал се в България две седмици преди убийството си с огромна сума пари.

Впечатление на един от експертите, оглеждали тялото, прави начинът, по който са вързани свинските опашки, разкриват неофициално запознати с разследването. Освен че подобен вид ликвидиране на неудобни лица е характерен за колумбийските наркокланове, Ники е нямало как физически да разкъса 2 от най-дебелите кабелни връзки само с вратни мускули. Впечатление прави и позата, в която е бил вързан - по корем, а краката му един върху друг вместо един до друг. "Логичното е да върже краката си един до друг, за да може да опита да къса връзките раздалечавайки глезените си", категорични са медиците. За да е адекватен и клипът, е трябвало да се вижда и лицето на Николай. В позата, в която е бил вързан - по корем върху масата, лицето му не се е виждало заради дунапрененото покривало.

Това и още няколко несъответствия в механизма и анализа на фаталната ситуация прозират от медицинските документи, снимките на трупа и обвинителния акт. Така например не е ясно как Анита е стегнала свинските опашки с два пръста и дългите нокти, които ясно се виждат на снимките й от ареста. Носела е ръкавици за фитнес с цели пръсти, но дори и с тях е невъзможно за жена да издърпа 5 сантиметра от опашките през дупките за затягане.

Същевременно на снимките ясно се виждат множество травми по носа, гърба, коляното и тила на Николай. Те сочат, че той е бил удрян. Медиците от експертизите по делото обаче странно заключват, че това са драскотини и охлузвания от мекия дунапрен на масажната маса.

Една от свинските опашки, с които е бил вързан Ники и се твърди, че е успял да скъса - тази на ръцете, така и не е открита. Анита изхвърля наръча опашки в контейнер край дома си в опит да прикрие следите си.

Експертите не са изследвали защо Ники, който е бил със свободни ръце, не е правил никакъв опит с ръцете си сам да разкъса убиващата го примка. За това няма следи по пръстите му. "Човек, който се души, инстинктивно ще се опита сам да скъса кабелните връзки. Това е вроден инстинкт за самосъхранение, който Николай не е проявил. Може да е бил в безсъзнание, а може и някой да е държал ръцете му", смятат експерти.

Затова пък Ники е имал охлузвания по лактите и по задната част от гърба. Те биха могли да се анализират като причинени при опит да се изплъзне от някой, който го е притискал през кръста. Като опит да стане от масажната маса.

Тези нелогични елементи от разследването, както и още много въпросителни изплуват покрай началото на скандалния процес. Следи от взлом в дома на Анита Мейзър няма. Липсват обаче и всичките пари и кредитни карти на Николай, а разследващите не са поискали проследяване на сметките му. Портфейлът му е ошушкан и открит в колата на Анита.

"Напълно възможно е Анита и Николай Димов да са жертви на организирана престъпна структура. Удобно в подобни схеми с наркотици, парсата обира конкретно лице, за да се заличат следите към групировката. В случая това е Анита Мейзър, която знае повече, отколкото казва", допускат експертите.

Николай Димов все още не е погребан от близките си. Те не са виждали и ужасяващите снимки по делото. По лицето на Николай ясно се вижда дълбока рана от удар в носа, както и синини по вътрешната страна на горната устна, които биха могли да се свържат с притискане от чужда ръка на устата му. В папките по делото тези травми фигурират като леки драскотини. Същото потвърждават и резултатите от скенера, назначен по време на аутопсията. Въпреки това медиците, които са дали отвод от изготвянето на експертизата, подчертават, че може да са причинени от удар с остър предмет в тила и лицето, и не са съгласни с дефиницията на описаните травми, които фигурират в най-важната съдебномедицинска експертиза по делото.

В деня на смъртта си Ники си направил и татуировка - Исус и дете, което се качва по стълбата. Казал на Мейзър, че татусът символизира изкачването му към величието и по този начин той ще "избухне". Преди смъртта си споделил, че има усещането, че Христос се е вселил в него. Няколко часа по-късно умира в агония. Като причина за смъртта е посочена механична афикция - загърляне.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам