Тръмп би по всички правила на играта и ще промени света. Това заяви в ефира на Нова телевизия Стефан Шарлопов.
"Аз лично смятах, че Тръмп няма желание да става президент, но видимо съм се объркал. Той победи по всички правила на играта и според мен, ако е жив и здрав, ще промени света. Ако се върнем назад, ще видим, че това е първият човек, който не е свързан със системните партии, човек от бизнеса, който успява да стане президент на една от световните сили", заяви бизнесменът.

Шарлопов, който е наричан "българският Доналд Тръмп, добави, че приликата между него и американския милиардер е в това, че и двамата са започнали от нулата и са успели.

"Все пак в Америка има цедка относно това кой да се кандидатира и кой - не. Ако Митьо Пищова се беше кандидатирал там, нямаше да го допуснат", добави той.

Запитан дали възнамерява да влиза в политиката, той отвърна: "За да влезеш в политиката, трябва да си готов. Аз не съм готов и не мога да съм продуктивен в това поприще. Като консултат – да, но директно не бих влязъл в нея. Хората знаят, че съм непокорен човек с ясно мнение, което отстоявам. Ако се приеме мажоритарен вот, тогава бих се замислил".

"Българинът е много мъдър и много внимателно ще анализира случилото се през последните години и няма да се подведе по популистки изказвания, които в момента са повече в ефира, отколкото ни се ще", добави Шарлопов.

Бизнесменът заяви, че държавата според него се справя добре. "Имахме тежка зима. Какво забелязах? За първи път бе създаден кризисен щаб, ако не се лъжа в АПИ, където участваха всички държавни отговорни хора. Вижте какво става в Европа – десетки жертви, тук нямаме нито една. Аз мисля, че държавата се справя добре", уточни той.