Бизнесменът Венци Стефанов коментира възмутен скандалното решение на съдия Даниела Росенова, която оправда Йосиф Йосиф Йосифов-Йоско, Ивайло Симеонов-Богьовеца и останалите подсъдими за стрелбата срещу Кирил Киров-Киро Японеца. По този начин магистратите отмениха присъдите от по 17 години затвор на членовете на групата, които бяха произнесени от председателя на Специализирания наказателен съд Георги Ушев.

„Явно не сме държава. Може би трябва да се намери някой човек да сложи ред на всичките тези неща, кога ще се случи. Днес се прибрах от Грузия, една държава, раздирана от войни, противоречия, мога да ви кажа, че в последните десет, 12 години не е открадната една кола и не е извършено нито едно престъпление от съдебен ред и това са го направили хората, които управляват държавата, ако имаш желание, можеш да оправиш това нещо”, коментира изключително разочарован Венци Стефанов и допълни:

„Лично аз смятам, че не сме държава. Дано хората, които управляват тази държава, един път за винаги да ударят по масата и да се случи най-после нещо добро, че да може обикновеният човек да спи спокойно и да не мисли кога ще бъде ограбен, кога ще бъде измамен, кога родителите му ще бъдат разбити и ограбени, грозна работа, страшно. За мен това е недопустимо. Това е върхът на цинизма, не знам тази жена дали ще спи спокойно някога!”

Както БЛИЦ писа, в Спецсъда бе разпитан свидетел, който разкри потресаващи подробности за обвиняемия Ивайло Симеонов-Богьовеца, с когото са живели 20 години в една къща. Свидетелят обяви пред съдия Росенова и колегата й Врачева, че преди година Богьовеца е искал да го разстреля, за да предотврати явяването му пред магистратите. Същият свидетел разказа от първо лице, че Богьовеца му е признал участието си в убийството на сина на президента на "Славия" Венцислав Стефанов - Димитър през 2003 година. А след това хвърли истинска бомба, като разкри, че Богьовеца е донесъл в къщата им сумата от 880 000 лева, платена за свободата на президента на "Руен" Стефко Колев, който бе отвлечен. Всички тези доказателства, обаче бяха игнорирани от съдите Росенова и Врачева и сега Йоско и Богьовеца могат да излязат на свобода.

Синът на Венци Стефанов бе отвлечен през 2004 година и оттогава и до днес няма и следа от него. В свое предишно изказване бизнесменът заяви, че синът му е бил убит, защото е видял без маска единият от похитителите си -  Ивайло Симеонов-Богьовеца.  През 2004 г. му казали, че хора с полицейска униформа взели Димитър и го откарали в неизвестна посока. По-късно той получил обаждане да приготви 1 250 00 лв. (620 000 евро) и предупреждение да не се обажда на никого. Стефанов занася парите лично. Похитителите му казали до 2 часа да чака да му кажат откъде да вземе сина си. Но никой повече не му се обадил.
 
Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ