Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов откри 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив.

Бизнесът в Пловдив трябва да е доволен, защото тук ще идват много туристи." Това предрече оптимистично Бойко Борисов по-рано при посещението си на Голямата базилика и площад "Централен" в Пловдив. Премиерът бе придружаван плътно от Здравко Димитров, областен управител и кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ, и вицепремиера Томислав Дончев.

Премиерът поздрави всички участници и пожела успех на форума, който дава възможност да се развиват нови партньорства в бизнеса. Министър-председателят Борисов изтъкна, че държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет.

Премиерът акцентира специално върху необходимостта да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високотехнологичните сектори. На международния панаир Борисов присъства на откриването на руския щанд. 

По пътя от Базиликата към площад "Централен" премиерът на няколко пъти бе спиран от пловдивчани за снимки с децата. Борисов се изненада колко е преобразен площадът.

"Тук вечер е пълно с деца и родители, превърна се в любимо място за срещи на пловдивчани", обясниха на Бойко неговите придружители. От своя страна, премиерът заключи, че Пловдив има привилегията да е сред живите градове, легнали върху уникална археология. 

"Това не е предизборна обиколка, посещението ми беше планирано", уточни Борисов пред пловдивчани.