Премиерът публикува и снимки и видео от строежа на новата отсечка от магистралата.

В строителството на отсечката са положени близо 104 000 тона асфалт, строежът приключи близо 6 месеца преди крайния срок, обяви министър-председателят

"Утре е официалното откриване на новия 9,3 км участък от АМ „Хемус“ между Ябланица и Боаза. Изграждането на трасето стартира в края на март м. г. и завърши близо 6 месеца предсрочно."

Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. В отсечката между Ябланица и Боаза е най-големият армонасип, изграждан досега у нас - 45 метра общ насип, с височина от 25 м на армирания насип.

Това е почти вертикална стена на откоса като в конструкцията й са вложени специални укрепителни мрежи и системи, пояснява премиерът.

В строителството на отсечката са положени близо 104 000 тона асфалт, а за осигуряване безопасността на движение са монтирани 40 км мантинели от най-висок клас и 24,5 км предпазни мрежи, пише Борисов.

Премиерът публикува и снимки и видео на новата отсечка от магистралата.

Припомняме, че само преди два дни Борисов се закани, че той ще отреже лентата на готовата автомагистрала "Хемус" и заяви, че се надява това да стане до 4-5 години.

Така той даде заявка, че ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да управлява до края на третия си мандат, но дори и след това да е на власт.