Кандидатът за лидер на британската Консервативна партия Джеръми Хънт заяви, че е получил уверения от германския канцлер Ангела Меркел, че ще обърне внимание на неговия план за нова сделка за Брекзит, ако стане премиер на Великобритания.
В интервю за "Скай нюз" британският външен министър заяви, че е разговарял с една от най-влиятелните фигури в Европа и е убеден, че ново споразумение за излизането на Великобритания от ЕС може да бъде договорено до септември. Хънт цитира Ангела Меркел, че е казала, че ще бъде обърнато внимание на всяко направено предложение от новия британски премиер, защото иска да бъде намерено решение на проблема. 

Хънт призна в интервюто, че пътят към Брекзит до 31 октомври ще бъде много труден. Той предупреди, че ако правителството направи грешна стъпка в преговорите може да се стигне до общи избори. Хънт потвърди, че на 100 процента не иска разпускане на парламента, така че да се избегне опит на депутатите да блокират Брекзит без сделка.

Борис Джонсън, другият претендент за премиер, отклони участие за дебат по "Скай нюз". Той изтъкна, че торите имат нужда от някой, който може да победи лидера на лейбъристите Джеръми Корбин и левицата в Лондон и че той го е правил в миналото и ще го стори и сега. Бившият лидер на торите Уилям Хейг подкрепи снощи Хънт с аргумента, че той има по-голям шанс да избегне катастрофа около Брекзит.Източник: БНР