"В предизборна обстановка се говори много за икономика. Искаше ми се днес да водим рационален разговор за това какво се предлага на политическия пазар като идеи и какво е необходимо да се промени, но ще сменим малко темата". Това заяви Томислав Дончев, който участва в кръгла маса на тема „Предприемачество за растеж“, предаде novini.bg.
"Трябва да си дадем сметка как по най-добър начин да повишим цените на пазара", добави той. Днес ще коментираме фундаментите, които се поставят под съмнение. Първо - ролята на държавата, допускането, че ако има икономика, тя трябва да бъде стимулирана от държавата, не е вярно. По същество, ако има проблем, трябва да го решим, а не да месим държавата в решаването му.

В крайна сметка едва ли някой от вас копнеее за държавен хотел, ресторант и т.н. Второ - отношението към Европа, довчера се коментираше, че ЕС взима силите на България и изпива последните ни живителни сили. По думите му хората не са разочаровани от всичко направено, те искат да има пътища, да се инвестира във водния сектор, в училищни бази, да има стабилност и т.н., но искат и повече. Той призова хората внимателно да слушат политиците и понякога да смятат.

„Твърдя отговорно, че на голяма част от стоките, които се предлагат на политическия пазар, сметките не излизат. Аз продължавам да вярвам в колективната мъдрост, дано не изглеждам наивник“, каза още Томислав Дончев.