"За периода, когато бизнесът е в невъзможност да работи или е ограничен, ще бъдат подпомогнати от държавата. Кандидастването ще става онлайн надяваме се още от понеделник". Това каза на брифинг вицепремиерът Томислав Дончев.

"България и тази година и следващата ще бъде с най-нисък дефицит или сред най-ниските, Философията на Бюджет 2021 не е "след мен и потоп", съобщи той.

"Кого обслужва президентът Радев с апокалиптичните сценарии, които чертае? Това е само скверна технология за трупане на политически дивиденти", коментира Дончев.

Над 2 милиарда и половина лева по Плана за възстановяване на България  за здравеопазване, социлани дейности и електронно правосъдие. 607. млн. лева от стълба „Справедлива България” ще бъдат насочени за общински и държавни болници, а други над 56 млн. – за обновяване системата 112. Предвидани са още средства нови социални услуги и електронно правосъдие.

С четвъртия стълб на Националния план за възстановяване ще се осигурят средства за подобряване на бизнес средата , здравеопазването, съдебната система и културата у нас. Програмата разполага с над 2 млрд. и пловина лв. за тези сектори. 
 

"Основен акцент и в контекста на пандемията са парите за здравеопазване. С 607 млн. лв. ще се модернизират държавните и общински болници, а националната система 112 ще се доразвие с над 56 млн. Медици ще бъдат обучени и в ключови компетенции, където се отчита недостиг", обясни вицепремиерът.