Новият пловдивски мол, който трябва да се появи в близост до Сточна гара в града, трябва да бъде завършен до края на третото тримесечие на 2021 година. Това става ясно от финансовия отчет за 2019 година на инвеститора в проекта - южноафриканския фонд New Europe Property Investment (NEPI) Rockcastle.

Компанията, която управлява столичните "Парадайз" и "Сердика център", обяви в средата на 2018 година, че ще строи нов търговски център в Пловдив, съобщава money.bg

Сега в документа се посочва, че NEPI е получила всички необходими одобрения, свързани с разрешението за строеж, и работата по проекта трябва да приключи след средата на следващата година. Първоначално беше заложено молът да отвори врати до края на 2020 година.

През 2018 година от фонда посочиха, че сградата ще бъде с разгърната площ от над 150 000 квадратни метра, като отдаваемата площ ще бъде 60 000 квадратни метра. Търговският център трябва да е на 4 нива, а общата инвестиция в него - в размер на 150 милиона евро.
 
NEPI разполага с портфолио от имоти освен в България и в Румъния, Полша, Словакия, Сърбия, Унгария, Чехия и Хърватия и напредва в разширяването на своята програма за търговска експанзия и на други целеви пазари.

Общо активите на групата към края на 2019 година възлизат на близо 7 милиарда евро. За изминалата година приходите на NEPI преди данъци, такси, лихви и амортизация възлизат на 379 милиона евро при такива от 324 милиона евро за 2018 година.