Голяма мъка ще споходи бургаските батки от жилищните комплекси „Славейков” и „Меден рудник". Съвсем скоро има вероятност фитнес залите, в които спортуват да хлопнат кепенците.

Частен съдебен изпълнител извади на тезгяха два спортни обекта, които според описанията са собственост на фирма „Юли-Делоуз ЕООД”, пише "Флагман". 

Зад въпросната фирма, която е регистрирана преди повече от 7 години, стои името на Юлиян Киров – от жк. „Меден рудник”, показва проверка в търговския регистър. Едната от фитнес залите се намира в жк. „Славейков”, блок 116, вх. 5, на партерния етаж.

Площта, върху която се разпростират лежанки, кростренажор, гладиатор, бягаща пътека и други, е 134 кв.м. В момента залата е в експлоатация, но е в отчайващо състояние.

Вероятно собственикът, който е наясно, че е пред фактически фалит, вече се е отказал да полага нужните сили и помещението се е превърнало в долнопробна дупка, облепена с вестници и корици на списания от 90-е години на миналия век.

Началната цена, предложена от частния съдебен изпълнител Таня Маджарова е 20 500 евро. Върху обекта има възбрана заради кредит през 2016 г. от страна на Киров за 82 хил. евро. През 2017 година обаче, собственикът явно не успява да погасява задълженията си към заема и фирма по изземванията предава на частен съдебен изпълнител двете фитнес зали.

Другата фитнес зала се намира в бургаския жк. „Меден рудник”, зона Б, блок 210. Спортният обект е разположен на два етажа – 161 кв. м.

Залата разполага със собствен санитарен възел и обособен кафе-ъгъл, на долното ниво има солариум, сауна баня, съблекални, гардеробна с душове и стая за почивка. Към днешна дата сградата функционира нормално и е посещавана от редица нацепени бургазлии от най-големия жилищен комплекс в морския град.

Началната тръжна цена е 22 800 евро. Върху този спортен обект също има запор заради банков дълг от 79 хил. евро.
Именно тези дългове са довели до публичната продажба на имотите. Каква ще е тяхната съдба се очаква да стане ясно в началото на октомври, когато ще се проведат търговете.