Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Иво Иванов са на инспекция на автомагистрала "Струма" в отсечката от Благоевград до Симитли, предава БНТ.

Очаква се те да проверят напредъка по строежа на тунел "Железница" и работата по свлачищата около него.

До два месеца се очаква да бъде пуснато движението по едното трасе на АМ "Струма" в отсечката между Благоевград и Симитли, която е около 6 км.

В този срок трябва да завършат довършителните дейности по тунел "Железница" като автомобилният трафик ще минава през едната тръба на тунела.

Предстои да се изготвят и проекти за укрепване на свлачищата от двете страни на тунела.

"В понеделник насрочваме работна група, която до две седмици трябва да излезе с решение дали ще са нужни допълнителни мерки.

Тук има едно проблемно свлачище. Самата работа, като строителство, строителите ме увериха, че в срок след излизане на решението на комисията около два месеца ще могат да приключат с пътните работи", каза Захари Христов, зам.-министър на регионалното развитие.

Христов уточни, че работата по укрепването на свлачищата няма да пречи на автомобилния трафик да се движи в едното платно, а в тунелите престоят довършителни дейности.