Увеличението на минималните пенсии и заплатите на учителите ще бъдат вдигнати от новата власт. За това даде дума финансовият министър Владислав Горанов.
"Човек е добре да прави добро за другите, но само със собствени средства", коментира той относно развръзването на кесията. Горанов каза, че учителските заплати е добре да започнат да се увеличават още от тази година. Относно пенсиите - от 1 юли минималните пенсии ще бъдат вдигнати веднъж.

Те ще бъдат увеличени още веднъж догодина. Владислав Горанов е убеден, че към правителството няма да има и един ден толерантност. Той каза, че ще се работи още от самото начало, защото властта се поема в трудни времена. За коалицията с "Обединените патриоти" Владислав Горанов посочи, че уравнението сега е по-лесно, защото има две партии, които ще взимат по-лесно решенията. Той направи съпоставка с предходното правителство на Бойко Борисов, когато ГЕРБ управляваше с Реформаторския блок, а Патриотите бяха подкрепящи.

Финансовият министър каза, че са се опитали "максимално честно да разделят" отговорността. "Нямаме нужда от това. Подобни експерименти не са нужни", отговори Горанов на въпрос дали отново ГЕРБ ще сдаде предсрочно властта.