На стилно вечерно събитие в хотел Феста Виа Понтика бяха представени нови 176 стаи, просторен основен ресторант, винарна, външни басейни и други предимства в комплекса пред водещи туроператори и партньори на компанията. Гостите бяха посрещнати в съхранената вековна градина на комплекса с така нашумелите напоследък коктейли от вино, безспорен тренд за предстоящото лято.

Събитието уважиха водещи лица от бранша, собственици и ръководители на най-големите туроператори в страната, представители на международни компании и партньори на дружеството.

Представители на туропертори от Холандия, Финландия, Германия и Англия бяха пристигнали специално за повода. Своята лична подкрепа засвидетелства кметът на община Поморие г-н Иван Алексиев, както и от зам.-кмета на гр. Бургас Красимир Стойчев, придружени от своите съпруги.В сътрудничество с Историческия музей в гр. Поморие, в парка на комплекса бяха изложени фотографии, които поднесоха на гостите разходка през вековната история и бита на Поморие. Изложбата ще остане през сезона в обекта и историята на гр. Поморие, ще достига до всеки гост, избрал Виа Понтика за лятната си отпуска.В началото на официалната вечеря пред гостите бяха представени новостите в комплекса. След направената реконструкция през 2018 г., хотелът разполага с 270 стаи, модерен бюфет ресторант с капацитет от 520 места и конферентна зала, подходяща за организиране на всякакъв тип семинари. Въпреки направеното преустройство емблематичната градина на комплекса е съхранена и разширена.Голям интерес предизвика огромният полилей във формата на дърво с над 4000 кристала в реставрираната винарна, която успя да завладее всички с традицията и любопитната си история от 1932 г. Това място остава притегателна за всички ценители на виното и високоалкохолните напитки.В унисон с темата на събитието магнетичната Нина Николина порази с най-новото от репертоара си и показа модерен прочит на българския фолклор.Специален гост на събитието беше г-н Адриан Билба, директор на единствения делфинариум в Румъния, който впечатлен от комплекса, удължи престоя си в дълъг уикенд.От компанията обявиха, че ще продължат да популяризират дестинациите на българското Черноморие, тяхната история, култура и бит и силно вярват, че туристите ще започнат да почиват в страната ни не само заради евтиния алкохол и нощния живот.