Нечистите интереси на сенчести олигарси станаха причина оставката на скандалния директор на НЕК Петър Илиев да не бъде приета, разкриха пред БЛИЦ наши източници.

Преди дни Илиев депозира намерение да се оттегли в писмен вид след журналистическо разследване на БЛИЦ за голям скандал при търг за доставка на електроенергия.

Медията ни разкри, че въпросното състезание е с предизвестен край и прилича много на уговорен мач. Затова алармираха няколко експерти със солиден опит в търговията с електроенергия у нас и в региона. 

От НЕК предлагаха да подадат 98 мвт електроенергия с доставка в периода в 01.07 до 30.09. Минималната предлагана цена за доставката е 94 лв./мвт. Предложението за участие в търга в публикувано на страницата на Българската независима енергийна борса.

Непосредствено след това работодателите избухнаха срещу безобразията на боса на НЕК.

Дълго време Илиев се въртеше като пумпал и отказваше да поеме отговорност за безобразията. В един момент той се усети, че е по-добре да се оттегли стратегически, преди да попадне под ударите на прокуратурата.

В крайна сметка явно решаващи за последвалото неприемане на оставката са се оказали интересите на шепа олигарси, които трупат несметни богатства на гърба на българския народ.

Държавата, обаче трябва да покаже по-голяма решителност и да покаже червен картон на скандалния Петър Илиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ