Една добре позната пословица казва: „Трябва да работиш, за да живееш, а не да живееш, за да работиш“.

Вярно е. Всеки човек се нуждае от пълноценна почивка. Повечето от нас предварително започват да планират своя годишен отпуск до най-малки подробности: как, къде, кога и на каква цена.

Интересно е как планират и прекарват уикендите гордите притежатели на милиарди. Днес ще изясним част от картинката.

1. Марк Закърбърг

Той предпочита да си почива на северния бряг на о-в Кауаи, където притежава земя. По неофициални данни Марк е платил за нея около 100 млн. долара.

2. Пол Алън

Ако говорим за този милиардер, той не се отказва от суперскъпи морски приключения на също толкова суперскъпи яхти. Предточита да си почива в някоя от разкошните си къщи.

Това не е случайно. Пол Алън притежава остров във Вашингтон и имение по крайбрежието на Хаваите. Както и къща на върха на хълм на Лазурния бряг.

3. Марк Бениоф

Генералният директор на Salesforce отдава предпочитание на Хаваите. Той обича да бъде там не само на почивка, но и по работа.

Носи хавайска риза и дори е нарекъл домашния си любимец – Коа, в чест на разновидност хавайско дърво.

4. Ерик Шмид

Той е собственик на яхта на стойност 72 милиона долара. Обича да прекарва почивните си дни на нея. Там го очакват ред удобства. Има басейн, водни ски, фитнес зала, зала за танци и т.н.

5. Мег Уитман

Ръководителят на Hewlett-Packard Company (HP) има къща и ранчо в щата Колорадо. Тя обича да се грижи за околната среда.

6. Питър Тийл

Какво ли прави през почивните дни съоснователят на PayPal? Той обича да бъде на брега на океана на остров Мауи. През 2011 г. дори си купи земя там. Струваше му 27 милиона долара.

7. Бил Гейтс

През 2014 г. Гейтс стана собственик на ферма за коне в Санта Фе, Калифорния. На територията на фермата има хиподрум, хотел, офис, ветеринарна служба, овощна градина и конюшни.

Бил притежава още едно ранчо за коне в щата Флорида.

8. Майкъл Дел

Ето още един почитател на Хаваите. Той предпочита да почива със семейството си в своята къща – „Резиденцията на хищника“. Закупил я е за 64 млн. долара.

9. Карол Бартц

Със семейството си главният генерален директор на Yahoo! обича да посещава отново... Хаваите. Те обаче не отсядат в хотел. Имат си къща с пет спални.

10. Ричард Брансън

Милиардерът Ричард Брэнсон, основател на Virgin Group, не планира само своята почивка, а и тази на други богати хора. Той притежава цял карибски остров – Некер.

Построил е луксозен хотел, в който могат да отседнат 30 души.

11. Лари Елисън

Съоснователят на Oracle Лари Елисън предпочита да прекарва уикендите в изследване на хавайските острови. Той притежава един от тях – Ланаи. За целта плати 500 милиона долара.

Тук богаташът играе голф на спокойствие и може да отседне във всяка една от къщите си на брега на океана в Малибу.


Източник: profit.bg.