Очакванията на пазара на имотите е да има увеличение в цените в някои столични райони с до 8-10%. Това каза в ефира на „Социална мрежа” по Nova NEWS брокерът на недвижими имоти Георги Пейчев.


Георги Пейчев

По думите му е рано да се говори за спад в цените на жилищата за тази година.

Колко ще скочи цената на жилищата у нас през 2022 г.

„Очакванията са за стабилизиране на ценовите нива в досегашните рамки. Възможно е леко покачване в някои райони на София. Причината са добрите оферти от банките, както и намаляването на офертите в тези райони.

Все още е рано да се правят прогнози за 2022 година, но обикновено първото тримесечие следва инерцията от предходната година”, обясни той и добави, че към момента търсенето на имоти значително превишава предлагането.

Най-предпочитано от столичани традиционно остават двустайните и тристайни жилища.

„Най-търсените са централните градски райони, както и тези с добра инфраструктура и достъп до градския транспорт”, добави той.

Георги Пейчев коментира още, че не се усеща конкуренция между новото и старото строителство, като и двата вида имат своите предимства.

Имотният пазар в София счупи 12-годишен рекорд

„София остава градът с най-голям интерес за покупка на имот. Само за последното тримесечие на 2021 година сключените сделки са над 11 500., което е ръст с около 20% в сравнение с 2020 година”, каза още брокерът.