До два ще платя гаранцията от 300 000 лв., съобщи бизнесменът Христо Ковачки по Нова телевизия. Той беше категоричен, че заедно с адвокатите му ще успеят да докажет невиността му. Срещу Ковачки има повдигнати обвинения за данъчни престъпления - източване на ДДС в огромни размери, както и за сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага.
Той отрече да е близък с президента Георги Първанов. Лъжа са и твърденията, че имам нещо общо със Сретен Йосич или с покойния Косьо Самоковеца, категоричен беше Ковачки.
Той обясни, че и в момента има 100 млн. лв. кредити от банки, които погасява редовно. Те не са от една банка, а от три или четири. Банките ми имат доверие, защото съм взимал кредити, които съм връщал винаги навреме, посочи той.
Ковачки съобщи още, че партията, до която е близък „ЛИДЕР”, води преговори за съвместни действия с Единна народна партия. Според него подкрепата от 4 – 5 процента за движение „НАПРЕД”, в което участва неговата партия ясно показва, че хората имат нужда от патриоти. На мен лично ми омръзна да се говори все за чужди инвеститори, живеем в България и е редно тя да се управлява от българи и те да правят икономиката, мотивира се той. /БЛИЦ