Оперативното ръководство на "Кремиковци" взе решение да спре доменните пещи. Тази стъпка е следствие от продължаващия недостиг на суровини и намаленото подаване на газ. Според синдикатите това автоматически ще доведе до прекратяване и на останалите дейности в коксовото производство.
Тежкото финансово състояние на металургичния комбинат бе тема на следобедната среща между синдикатите, синдиците и управляващите директори.
Най-късно до четвъртък трябва да бъдат преведени заплатите на работниците за август, това е първото ни искане, каза по-рано днес пред БЛИЦ председателят на федерация "Металици" към КТ "Подкрепа" Людмил Павлов. След това до месец да бъдат получени и септемврийските заплати ще настояват синдикатите.
Тъжно е, че от мерките на правителството и на външни инвеститори не се вижда резултат, коментира пред БНР заместник-председателят на бюджетната комисия Милен Велчев. Според него може би си заслужава да се види  какво може да направи държавата, за да осигури по-добро бъдеще на комбината, защото той затъва.
"Кремиковци върви към най-лошия сценарий", смята бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
/БЛИЦ