Култов ресторант в Бачково е попаднал под прицела на данъчните през изминалата седмица. Инспектори от НАП са констатирали нарушения в хотел и ресторант „Джамура” след извършена проверка. Нарушения са открити и в още поне 10 обекта под тепетата, а в "черните списъци" е попаднал и още един обект по пътя за Светата обител, съобщава "Трафик".

Управителят на ресторант „Джамура” обясни, че се касае за неиздаден касов бон от страна на един от сервитьорите.

„Работим от 96-та година насам и нямаме нито едно нарушение. Обяснили сме на персонала, че трябва да е изряден, но, в крайна сметка, не може да сме до тях през цялото време. Всеки трябва да носи персонална отговорност за нарушенията си”, изтъкна собственикът на фирмата „Чинарите 2001” ООД, която стопанисва обекта.

Вече е издаден акт за административно нарушение, като предстои да бъде определен размерът на санкцията. Подобно нарушение е констатирано и в бистро, намиращо се на алеята, която води до Бачковския манастир. 

Припомняме, че заради извънредната епидемична обстановка, временно няма да се прилага най-тежката санкция – „запечатване на обектите” за определен период от време.

След проверки на данъчните със санкция са се сдобили и няколко хранителни магазина в Пловдив – на бул. „Княгиня Мария Луиза” №24, ул. „Димо Хаджидимов” №4, както и нон-стоп срещу блок №14 в ж.к. „Тракия”.

Нарушения са открити и в кафе-апиритив на бул. „Съединение” № 75, закусвалня „Назарет” и две сладкарници в Пловдив, намиращи се на бул. „Княгиня Мария Луиза” и ул. „Цар Асен”.

Данъчните са ударили и сергия на Гребната база, както и каравана, в която се продавало месо. Заплашен от солена санкция е и Гифт шоп, намиращ се в МОЛ „Пловдив”.