Истината при обещанията на политическите партии да повишат заплатите, ако спечелят изборите е по средата. Нивото на заплатите в една държава е въпрос на политическа воля и икономиката би могла да следва политическа воля. Тази позиция зае президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.
По думите му държавата трябва да създаде среда за високи заплати. Проблемът у нас започва 1998 г. когато стартира синдрома „квалифицирана работна сила, готова да работи за малка заплата.” Манолов е категоричен, че този подход работи само в диктатура и затворен пазар.

По думите на експерта решението на президента Румен Радев да спре закона за концесиите е било правилно. „Аз му занесох съображенията и дори не съм знаел дали има или не намерения за това”, коментира той пред bTV. По думите му едно от смущаващите неща е било, че държавата е длъжна да обезщети концесионера когато по негова вина е спряна концесията.

Друга проблемна концесия е тази за водата в София. „В началото на сключването й беше записано че средната цена ще е една, а след това водата поскъпна девет пъти. Предстои още 14 пъти скок на цената до 2020 г.”, добави Манолов.